Tekuća pozadina - glavni prednosti i nedostaci

"Tekuća pozadina" izraz je koji nije poznat mnogim ljudima, iako se smatra univerzalnim rješenjem. Neki su sigurni da se nakon nanošenja na zid osuše i pretvore u tapete. Ali sve je to potpuno pogrešno.

Tekuća pozadina

Tekuća pozadina u modernom interijeru

Oni su originalna dekorativna žbuka. Zasnovao se na prirodnim celuloznim vlaknima. Ovaj materijal uključuje vezivo, koje je ljepilo CMC. Ali ova se žbuka naziva tekuća pozadina, a to je zbog prisutnosti čiste celuloze. Naravno, nakon stvrdnjavanja na zidovima, tradicionalne pozadine neće se pojaviti čarobno.

Proizvođači danas nude široku paletu takvih završnih materijala. Tekuće pozadine razlikovat će se u boji, dizajnu. Oni su mat, svileni, sjajni.

Značajke i prednosti tekućih tapeta

Svaka žena poznaje situaciju s lijepljenjem zidova ili stropova. Pozadina postavljena po cijeloj sobi, razmazana ljepilom. Tek su se tada marljivošću pričvrstili za zid. Sve je to oduzelo puno vremena. Pored toga, pozadina bi se mogla rastrgati, zaprljati. Trebalo je uredno i brzo raditi.

S tekućim tapetama sve izgleda drugačije. S njima trebate raditi sukladno uputama. Neće biti tradicionalnog lijepljenja zidova. "Pozadina" mora biti pripremljena s vodom. Kupljena smjesa se ulije u nju i dobro promiješa. Kada je otopina spremna, trebate je nanijeti na površinu zida lopaticom ili posebnom lopaticom, razmazujući je po površini.

Tekuća pozadina ne ostavlja šavove. Kao rezultat, svugdje se stvara glatka površina. S tradicionalnim tapetama takav je rezultat teško postići. Mogu se oblikovati šavovi koji se s vremenom mogu razilaziti.

Takve vrste tapeta uopće nisu zahtjevne na površini. Čak uspijevaju sakriti nedostatke. Rezultat je potpuna završna obrada, bez nedostataka. Potrebno je samo uzeti u obzir da će potrošnja materijala u svim sobama biti različita.

Činjenica! Tekuća pozadina diše dobro, a o tome svjedoče pregledi ljudi koji su je koristili. Kalup, efekt staklenika, vlaga se neće pojaviti u sobi.

Ako usporedite cijenu tekućih pozadina s tradicionalnim, ona će biti veća. Ali vrijedi uzeti u obzir da se proizvodi od papira mogu rastrgati ili pokvariti. To će podrazumijevati dodatne financijske troškove. Tako će biti ekonomičnije odmah kupiti tekuću pozadinu.

Estetska ljepota je još jedan plus modernih završnih materijala. Uz pomoć tekućih pozadina moguće je stvoriti prave umjetničke remek-djela, originalne slike. Naravno, teško će biti početnika, ali možete se obratiti profesionalcima ili vidjeti majstorske tečajeve koji će vam pomoći da napravite originalni popravak.

Nedostaci tekućih pozadina

Jedan od glavnih nedostataka je visoka cijena. Upravo ona zbunjuje kupce. Ali trošak se postupno smanjuje, pa će uskoro postati dostupni mnogim kupcima.

Nedostaci tekućih pozadina

Neke je zbunjena ograničenim brojem boja. Tradicionalni pozadini impresioniraju svojom raznolikošću uzoraka i nijansi. Ali majstori povremeno nude zanimljive završne obrade pomoću tekućih pozadina. Možete dobiti originalne ideje, što vam omogućuje postizanje nevjerojatnih rezultata.

Tekuća pozadina je otporna na vlagu. Ali nemojte ih brkati sa tapetama za pranje. Mora se imati na umu da se onečišćena područja mogu ukloniti preostalom suhom smjesom, koja je prije upotrebe dovoljna za navlaženje. Istodobno, tradicionalne pozadine morat ćete ponovno zalijepiti.Potrebno je novca i vremena.

Značajke primjene tekućih pozadina

Nema teškog posla. Ne biste trebali biti stručnjaci kako biste kompetentno izveli ukrašavanje zidova. Čak i novak može primijeniti takve tapete na zidove. Samo proučite upute koje dolaze sa suhom mješavinom ili ih pogledajte na Internetu.

Površinu zidova ili stropa potrebno je temeljno namazati. Trebao bi biti bezbojan i akril. Nadalje, zidove je bolje obraditi početnim kitom. Zatim je površina opet dovršena akrilnim temeljnim premazom. Ako za ukrašavanje koristite suhozid, također se obrađuje na sličan način.

Ponekad se tekuća pozadina mora nanositi na drvenu površinu - u ovom slučaju trebate izvršiti prethodnu obradu alkidnom caklinom, što će osigurati snažno prianjanje. Sličan tretman provodi se i kod metalnih elemenata.

Suhu smjesu treba sipati u spremnik i uliti vodu. Sve miješati do homogene mase. Bit će potrebno pričekati dok se otopina ne ulije. Tada će biti moguće nanijeti na zidove. Površina se suši 70 sati.

Treba imati na umu da je tekuća pozadina problematična za nanošenje na strop. Da biste olakšali rad, morate unaprijed pripremiti površinu. Morate očistiti strop od starih tapeta, boja ili bjeloočnica. Nadopunjavanje i uklanjanje nedostataka vrši se dalje. To će uštedjeti na tekućim pozadinama.

Možete čak i samostalno izračunati potrošnju materijala. Kilogram smjese ići će na 5 kvadrata površine. Pomoću ove formule možete ispravno izvršiti proračune.

Površina se mora izravnati, a za to se koristi plastična rešetka. Naravno, nije uvijek moguće dobiti savršen rezultat. Ali imajte na umu da tekuće pozadine imaju učinak izravnavanja. Dakle, moguće je postići željeni učinak. Za raznolikost površina možete slijediti "savjete s Interneta".

Ako u unutrašnjosti koristite tekuće pozadine, uvijek možete postići raznolik dizajn. Kompetentnim pristupom možete postići željeni učinak. Uz nisku cijenu moguće je stvoriti ravnu površinu, koja tijekom godina neće izgubiti svoj izgled.

Video: kako nanijeti tekuću pozadinu na zid

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci