Venuna mreža na nogama: je li moguće da se je riješite?

Venozna, ili kako se često naziva, vaskularna mreža na nogama znak je upaljenih varikoznih vena. Slična se bolest obično dijagnosticira u starijih ljudi, ali nije neuobičajena čak i u dobi od 30-40 godina. Venuna mrežica nije samo kozmetički i estetski nedostatak, već je i ozbiljan zdravstveni problem. Zato ga se vrijedi riješiti što je brže moguće. Moderna medicina nudi nekoliko mogućnosti liječenja, od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke.

Mrežna venska mreža

Gdje započeti liječenje?

Ako primijetite tanku vaskularnu mrežu na koži - ovo je prilika da se konzultirate s liječnikom. U ovom je slučaju potreban uski specijalist: flebolog ili vaskularni kirurg. Liječnik će procijeniti ozbiljnost vaše situacije i odabrati prikladnu metodu liječenja. U pravilu, u nekompliciranom tijeku bolesti, specijalist preporučuje najnježnije metode liječenja: lijekove, masažu, nošenje kompresijskih čarapa. U slučaju da ove metode nisu pomogle u potpunosti ispraviti situaciju, propisani su ozbiljniji postupci: mikrotermokoagulacija ili laserska koagulacija.

Mikrotermokoagulyatsiya

Ovom se metodom koriste mikrovalne pećnice visoke frekvencije. Kad su u kontaktu s venom, čini se da "pečat" posudu iznutra. Kao rezultat toga, potonji postaje nevidljiv na površini kože. Postupak se provodi pomoću posebnog aparata opremljenog tankom iglom. Tolerira se ugodno i u većini slučajeva nema nuspojave. Za pozitivan rezultat potrebno je otprilike 3-6 sesija, koja se rade u razmaku od mjesec dana. Primjećuje se visoka učinkovitost postupka mikrotermokoagulacije ako venska mreža nije vrlo izražena. U kasnijim fazama preporučuju se i druge metode uklanjanja.
Laserska koagulacija

Laserska koagulacija smatra se naprednijom metodom borbe protiv vaskularne mreže na nogama. Ima kraće razdoblje oporavka, a za postizanje željenog rezultata potrebno je manje postupaka. Princip njegovog djelovanja identičan je mikrotermokoagulaciji s razlikom što se u ovom slučaju koristi laserski snop.

Ponekad se skleroterapija koristi za liječenje venske mrežice. Ovo je složenija tehnika kako za pacijenta, tako i za stručnjaka koji provodi ovaj postupak. Skleroterapija uključuje unošenje u venu posebne tvari koja je zalijepi cijelom dužinom. Koristi se u teškim slučajevima, kada je riječ o prisutnosti varikoznih vena.

Video: kako ukloniti kapilarne mreže na nogama

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci