Desertni desert ružičasti - opis i karakteristike sorte

Dobra kombinacija svih kvaliteta rajčice omogućuje vam uzgoj kulture u gotovo bilo kojoj regiji pod bilo kojim uvjetima. U ovom ćemo članku govoriti o jednoj od sorti, naime Dessert Pink. Razmotrite karakteristike sorte, posebno uzgoj i njegu.

Desertni desert ružičasti

karakteristike

  1. Odlična kultura. Odavno je privukao pažnju mnogih agronoma. Dugo se čuva u rastrganom obliku. Dobro podnosi transport.
  2. Pogodno za povrće salate, jela od sira, kuhanje lecho, kečape, umake. Za pripremu mesnih jela i konzerviranje.
  3. Rajčica je službeno upisana u državni registar i ima matični broj.
  4. Ova je kultura pogodna za uzgoj kako na ličnim parcelama tako i u industrijskim objektima. Tolerira otvoreno tlo. Može rasti u staklenicima. Posebno su staklenici korisni u hladnim krajevima.
  5. Žetva sazrijeva nakon 110 - 115 dana nakon klijanja. Stabljika se tijekom rasta proteže do jednog i pol do dva metra. Podvezica biljke na letvice ili klinove je neophodna. Dakle, stabljika će biti fiksna. Žetva neće biti na zemlji, stabljika se neće slomiti.
  6. Listovi biljke su prilično veliki, imaju tamno zelenu boju. Prvo cvjetanje pojavljuje se na osmom listu. I naknadne četkice pojavljuju se na svaka tri lista.
  7. Na cvasti se formiraju 3 do 4 velike rajčice. Oblik ploda je zaobljen, lagano spljošten. Kroz obod nisu izražena rebra. Boja rajčice s vanjske strane je ružičasta, a iznutra bjelađa. Plod je dosta mesnat, sastoji se od 4 dijela sa sjemenkama. Težina svakog fetusa u prosjeku je 250 - 300 grama.

Uzgoj rajčice u običnom stakleniku filmskog tipa, možete sakupljati od 9 do 12 kilograma po sezoni s jednog četvornog metra. Na otvorenom terenu u povoljnoj regiji bez upotrebe staklenika i filmova možete sakupljati od 8 do 9 kilograma zrelog povrća.

"Desertno ružičasta" osjećat će se sjajno i rasti u toplim predjelima i u srednjem dijelu. Grijani staklenici potrebni su na pretjerano hladnim mjestima - Sibiru i dalekom sjeveru. Međutim, prema mnogim poljoprivrednicima, na tim područjima možete uzgajati rajčicu, koristeći obične filmske staklenike, bez upotrebe grijanja.

Značajke uzgoja

Važno je kupiti sjeme u specijaliziranim prodavaonicama i odjelima. Tada će biti zajamčeno klijanje i pripadnost sorti. Nažalost, sjeme ne možete kupiti nigdje. Većina distributera može prodati robu niske kvalitete. Uvjeti skladištenja također ne mogu biti u skladu s propisima. Stoga, nabavljajući sjeme s ruku, možete dobiti samo smeće.

Prije sadnje sva se sjemena namoče u slaboj otopini mangana u trajanju od 10 do 15 minuta.

tlo

Tlo za rajčicu Desert ružičasto
Unaprijed pripremljene posude sa zemljom. To mogu biti kutije, lonci ili palete. Odmah možete koristiti čaše ili male posude da u njih stavite 1 do 2 sjemenke kako ih kasnije ne biste pobrali. Zemljište bi trebalo biti posebno za povrtlarske kulture koje sadrže mineralni kompleks osnovnih gnojiva. Zemlju možete pripremiti sami. Da biste to učinili, morate uzeti tlo s vrtnih parcela, dodati humus, pepeo i piljevinu. Sve pomiješajte i stavite u posude.

Sjetva i sadnja

Prije sjetve potrebno je napraviti rupe ili udubljenja u tlu. Sve zalijte toplom vodom, a sjeme stavite na udaljenosti od 2 do 3 centimetra, ako su raspoređene po uobičajenim posudama.Debljina bi trebala biti ne manja od jednog i pol centimetra. Zatim sve pospite zemljom i prekrijte polietilenom. Nakon izbacivanja sjemena, spremnici bez zaklona preuređuju se na prozoru i uključuju dodatnu rasvjetu.

Prije presađivanja na otvoreno tlo, rajčice otvrdnu. Dva tjedna biljke su izložene ulici ili se otvorio prozor. Tako se kultura navikne na presađivanje.

Prije sadnje, gnojiva se primjenjuju na tlo. Osim treseta, stajskog gnoja i pepela u cijelom vrtu, u svaku se jažicu dodaju granulirani superfosfat gnojiva i kalijev sulfat.

briga

Zalijevanje ove sorte treba biti kada je jasno da je zemlja suha. Često zalijevanje nije potrebno. S rastom grmlja važno je ukloniti donje stare listove, zalijevajući bazu stabljike. Korov treba ukloniti i tlo muliti. Gnojidbom će dodati snagu biljci i pomoći joj da stvori više jajnika za zrenje plodova.

Da biste zaštitili kulturu od bolesti, morate pravovremeno prskati lišće. To će zaštititi biljku od pojave kasnoga plašta i drugih bolesti, kao i od invazije insekata i smola.

Sorta "Desert Pink" vrlo je plodna i ukusna. Većina agronoma rado ga uzgaja u svojim parcelama i u profesionalnim staklenicima.

Video: super lijek za povećanje prinosa rajčice

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci