Songbird - opis, stanište, zanimljive činjenice

Songbird - mala ptica koja pripada obitelji passerina, u pravilu se ptice ove vrste drže same ili se okupljaju u malim jatima. Glavna prehrana stabljika je mali insekti, crvi, sjemenke i razne bobice. Prosječni životni vijek predstavnika ove vrste je 14-15 godina.

drozd pjevač

Ove su ptice najčešće u Europi. Ova se vrsta voljno naseljava na novim teritorijima, pa se često pjesmuljni grozd može naći u gradskim parkovima i vrtovima.

Značajke ponašanja

Glavno mjesto za gniježđenje takvih ptica porodice gloga su teritoriji smješteni u sjevernom i središnjem dijelu Europe, kao i zapadni Sibir. Istočne i sjeverne kolonije ptica prelaze u toplije klime tijekom zime.

U zraku se pjesmarica drži ravno, gledajući izbliza možete vidjeti unutrašnjost krila karakteristične oker boje, koja se, zapravo, razlikuje od voska.

Perasti pokrov ptice ima prilično skromnu boju: leđa su smeđa, trbuh je bijel, gornji rep je siv, s obrubom.

Duljina nogu pjevačke ptice prilično je velika za razliku od sličnih vrsta, zbog čega ptica direktno hoda. Pernate ptice pronalaze hranu uglavnom na površini, prekrivaju prilično velike udaljenosti, skaču ili trče. Tijekom zaustavljanja, drozd često naginje svoju malu glavu na jednu stranu, zbog čega ptica kao da nešto sluša. U stvari, on pregledava područje hrane u potrazi za hranom, što je uzrokovano bočnim rasporedom očiju.

Glas ptice

Pjevač ptica je izvrstan pjevač, njegove trube vrlo su slične spavaćicama - ptica ih izvodi s istom dimenzijom i čistoćom. Ipak, snopci, u pravilu, svoje melodične pjesme izvode mirnije i u osamljenim kutovima, nepristupačnim radoznalim očima. No, trzavac svojim koncertima raduje sve stanovnike šume, ne skrivajući se uopće.

način života

Glavno stanište ptica pjesama su šume bilo koje vrste (listopadne, četinarske, mješovite). Često se ove ptice naseljavaju u blizini poljoprivrednog zemljišta, brzo se navikavaju na stalnu prisutnost čovjeka. U planinskim predjelima, predstavnici ove vrste ptica su izuzetno rijetke, gnijezde se ne višim od gornjeg dijela šumske granice.

Pjesmice pjesama, koje žive u središnjem dijelu Europe, su selidbene vrste i u pravilu se vraćaju na svoje mjesto gniježđenja s početkom prvih toplih dana (kraj, veljača, početak ožujka).

Značajke napajanja

Značajke snage pjevice
Pjesmice ptica su nepretenciozne ptice u svojoj prehrani, jedu raznoliku hranu. Ishrana ovih ptica ovisi o nekim čimbenicima - mjestu gniježđenja, godišnjem dobu, kao i klimatskim uvjetima. Glavna hrana za ptice u rano proljeće su uglavnom zemljani crvi. Zatim se u prehranu dodaju gusjenice, puževi, pauci, male bube. Ljeti ove ptice konzumiraju sjeme biljaka, sitno voće i bobice više za hranu - to pomaže da se stabljika napuni potrebnom energijom za brz let u topla područja tijekom zime.

Značajke širenja

Pjesma pjesma Drozman nije samo omiljena zabava ove ptice, već je i sjajan način za privlačenje ženki i označavanje granica vlastitog teritorija.

Susrećući se sa svojim suparnikom, trzavac u pravilu ispružuje vrat prema naprijed, skuplja pljesak i širi rep, što bi trebalo uplašiti konkurenta.Prije ženke, trzavica izvodi osebujni ples - trčeći s jedne na drugu stranu, savijajući i raširivši rep u obliku ventilatora.

Za gniježđenje ptice biraju uglavnom guste grmove grmlja ili područja s gusto raspoređenim visokim stablima, smještajući gnijezdo na visinu od nekoliko metara od površine zemlje. Sam oblik gnijezda u obliku čaše, ptice grade svoju kuću od grana, vegetacije i mahovine, glina s komadima grana i stolice za životinje koriste se za jačanje strukture.

Broj jaja u kvačiću ne prelazi 5 komada. Ženka sama izvaljuje buduće potomstvo (trajanje inkubacije je oko 14 dana). Pilići koji su rođeni stoje na krilu nakon 2 tjedna.

Zanimljive činjenice

Danas na području europskih zemalja živi samo šest vrsta ptica iz porodice gloga, uključujući i pjesmu trzaja, koja je vrlo slična takvoj vrsti kao što je vosak. Od njega se razlikuje po karakterističnom bijelom obrubu na pliću repa i krila.

Turdus philomelos

Pjesmu koju izvodi pjesmarica vrlo je lako razlikovati od zvukova drugih vrsta ptica. U pravilu se grozdovi stabljika skladno isprepliću s pjevanjem drugih ptica pjesama, predstavnici ove vrste obično izvode svoje zamršene trpove, udobno sjedeći na grmlju ili visokom drveću. Ova vrsta ima i svoje omiljene melodije, koje pojedinac povremeno ponavlja.

Imajte na umu da je pjevački repertoar nekih ptica ove vrste toliko opsežan da se isti motiv može ponoviti tek nakon nekoliko desetaka glazbenih fraza, zbog čega se ove ptice nazivaju šumske spavače.

Iako su potisnici prilično male ptice, ipak su sposobni razviti prilično veliku brzinu (dostiže 48 km / h).

Ptice često na svojim krmnim područjima organiziraju ozbiljne bitke, smišljajući tko im daje najukusniju hranu ili veću količinu.

Ova vrsta ptica poput stabala dobro se aklimatizirala u Australiji nakon što je tamo unesena. Nakon toga ove su se ptice pojavile na Novom Zelandu.

Trenutno, populacija ptica pjesama nije ugrožena, to je zbog dovoljne rasprostranjenosti ove vrste u Europi i njezine izvrsne sposobnosti prilagodbe, širenja na nova područja.

Video: pjesmica (Turdus philomelos)

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci