Hrskavi papar F1 - opis i karakteristike sorte

Rano zreli hibrid zvonaste paprike. Debljina stijenke je umjerena. Biljka daje visoke prinose, kako na otvorenom tako i na zatvorenom tlu. Hibrid je poznat po visokoj produktivnosti i izvrsnom ukusu. Plodovi su slatki, gusti, mirisni, vrlo lijepi.

Husky Pepper F1

Opis hibrida

Grm je kompaktan, nizak, raširen, s tamnozelenim obilnim lišćem. Celuloza je mesnata i slatka. U sjemenskim komorama sazrijeva mali broj sjemenki.

Plodovi imaju piramidalni, blago izduženi oblik. Ova sorta bugarskog papra preporučuje se za uzgoj na otvorenom tlu.

Hibrid je idealan za punjenje, konzerviranje. Sočna i aromatična voćna kaša sadrži vitamine, elemente u tragovima i karoten pigment. Biljka ima fantastičan prinos. Plodovi paprike snižavaju kolesterol, poboljšavaju metabolizam i imaju diuretski učinak.

Unatoč činjenici da je Husky hibrid podcjenjiv, podvezica je potrebna. Za biljku je karakteristično dugo razdoblje plodovanja. Optimalno vrijeme za slijetanje je posljednje desetljeće svibnja. Plod je dug, u dva, tri vala.

Uzgoj sadnica

Kada uzgajate sadnice paprike, koristite tresetne posude. Smjesu tla možete pripremiti sami iz vrtnog tla, crnog tla, pijeska i pepela, ali najbolje je koristiti kupljeno tlo s neutralnom pH vrijednošću.

  1. Sjeme se kalibrira i jetkati prije sjetve, a obrađuje se kalijevim permanganatom i fungicidom.
  2. Upozorenje! Koristite sjeme prošle godine, staro sjeme gubi klijavost.
  3. Sjeme se sije na dubinu od 3 cm. Pri temperaturi od 22-24 stupnja sadnice se pojavljuju 7. dana. U ranim danima trebate stvoriti mikroklimu za sadnice pomoću filma ili stakla. Izbojci moraju biti zaštićeni od propuha.
  4. Sjeme se sije u čaše napunjene plodnim tlom. Da biste dobili visokokvalitetne sadnice zvonaste paprike u gradskom stanu, ne možete bez dodatne rasvjete. Činjenica je da u ožujku dnevno svjetlo još uvijek nije dovoljno dugo, a sadnice apsolutno trebaju solarnu energiju. Dozirajte sadnice ujutro i navečer dva sata.
  5. Bez dodatnog osvjetljenja, sadnice se protežu i požute, takve biljke su bolesne dugo vremena nakon transplantacije i daju blagu žetvu.
  6. Prva gornja obrada složenim gnojivom provodi se 15 dana nakon nicanja.

U toplim danima sadnice se stavljaju na balkon, prvi put prekrivajući filmom.

briga

Možete dobiti visok prinos samo ako su u zemlju posađene zdrave i jake sadnice.

Hibridi paprike vole toplo i vlažno tlo. Temperatura tla ne smije biti manja od 20 stupnjeva topline.

Nakon što su sadnice paprike presađene na stalno mjesto u tlu, grmlje počinju aktivno rasti i daju puno maćeha. Zhiruyuschie izbojci i maćehe moraju se odmah ukloniti. Da bi sklonili presađene presadnice, u početku su koristili plastični film, polikarbonat, privremene gredice.

Za borbu protiv lisnih uši koristi se prskanje infuzijom luka ili paprike uz dodatak sapuna za rublje.

Zalijevajte biljke samo u korijenu. Ako prskanje pogodi lišće i plodove, mogu se pojaviti opekotine.

Plodovi Huskyjevog hibrida nastavljaju se do mraza. Razne bugarske paprike Husky pogodne su za uzgoj u velikom broju na farmama radi prodaje stanovništvu.

Video: F1 Husky Peppers

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci