Paprika triton - opis i karakteristike sorte

Nisko rastuća rano zrela sorta, ima prilično visok prinos. Biljka je nepretenciozna u skrbi. Berba se može obaviti nakon 110 dana od sadnje u otvoreni teren. Triton je produktivan papar za univerzalnu upotrebu. Biljka je otporna na vruće vrijeme, tolerancija na sunčanje i dobar ukus.

Triton od bibera

Opis razreda

Nesumnjiva prednost ove sorte je otpornost na fusarij, apikalno propadanje. Voće tolerira prijevoz na duže relacije. Paprika je debelozračna, sočna, vrlo aromatična, voćna masa do 300 g.
Voće se može konzumirati svježe, koristi se za konzerviranje.

uzgoj

Prvo morate kalibrirati sjeme. Da biste to učinili, napunite ih čašom vode, onu koja izlazi, prosijte. Zatim provedite postupak očvršćivanja. Sjeme stavite u otopinu nekoncentriranog kalijevog permanganata na petnaestak minuta, u budućnosti će to zaštititi biljku od pojave gljivičnih bolesti.

Sjemenke stavite u vlažnu krpu i pustite da nabubre. Nakon nekoliko sati prelijte ih u čaše. Ne koristite spremnike koji su preveliki; korijenski se sustav u paprikama razvija sporo. Sadnja ne smije biti previše duboka, dovoljno je sjeme posipati dva centimetra slojem plodnog tla. Dublje postavljanje sjemena odgodit će klijanje.

Mnogi vrtlari koji ne rade u vrtu čine pogrešku što su prerano uzgajali papriku. U rano proljeće, ljetno vrijeme je još uvijek prekratko. Bez dodatnog osvjetljenja, sadnice su sporo, u budućnosti biljka neće donijeti očekivani rezultat. Sadnice su osvijetljene ujutro i navečer dva sata.

briga

Ne zaboravite da se papar osjeća neugodno na vjetrovitim mjestima. Odaberite najizoliranija mjesta od vjetra. U tom su pogledu, naravno, staklenički uvjeti vrlo pogodni za papar.

Ako će se kultura uzgajati na siromašnim tlima, tada se neće moći odložiti složena gnojiva. Posebno u tu svrhu možete napraviti biljnu infuziju. Da biste to učinili, veliku količinu svježe rezane trave napunite vodom, ostavite je na miru dva tjedna. Zatim procijedite fermentiranu infuziju, zalijte biljke pod korijenom dva puta dnevno, ujutro i navečer.

Beli papar vrlo voli vlagu, ne podnosi sušu. Ali kultura ne favorizira višak vode. Pazite da se tlo ne osuši, ali nemojte pretjerivati ​​jer prekomjerna vlaga može pokrenuti izbijanje gljivičnih bolesti.

Zalijevanje izravno ispod korijena, jer u protivnom postoji opasnost od opeklina od sunca. Prilikom zalijevanja preporučljivo je koristiti toplu, stajaću vodu s dodatkom drvnog pepela.

Važan postupak je formiranje grma. Ne zaboravite na uklanjanje maćeha i tova izbojka.

Pasynkovanie će pomoći usmjeriti svu energiju biljke na razvoj ploda, a ne vegetativnu masu grma. Unatoč svim prednostima postupka, preporučuje se proizvesti ga ne više od jednom tjedno. Možete ukloniti ne više od tri posteljice istodobno, u protivnom postoji opasnost od oštećenja biljke.

Paprika ima prilično razvijen korijenski sustav, tako da više od četiri biljke ne bi trebalo biti smješteno na jednom kvadratnom metru.

Plodna biljka Triton ima duguljaste crvene plodove koji se ne ispucaju tijekom toplinske obrade i dobro se prevoze.

Video: najranije sorte papra

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci