Paprika masna barun - opis i karakteristike sorte

Raznolikost zvonastog bibera Fat Baron odlikuje se visokim sadržajem suhe tvari, mesnatim i uravnoteženim sadržajem ugljikohidrata. Plodovi su velikog sfernog oblika, zidovi do 1,5 cm, u sjemenskim komorama mala količina sjemena. Sjeme se može ubrati u slijedeće godine za sjetvu.

Baron masti paprike

Opis razreda

Ova je sorta savršena za radne dijelove, čini ukusnu lecho. U fazi biološke zrelosti plodovi postaju crveni. Gusti barun idealan je za ukrašavanje posuđa i zamrzavanje.

Još jedna karakteristika je visoki sadržaj karotena u pulpi, koji je moćan antioksidans. Svijetle obojene mirisne plodove vrlo su popularne kod djece.

Kako uzgajati papar kod kuće

Uzgoj paprike je jednostavan. Za kupnju sadnog materijala potrebno je samo voditi računa unaprijed. Sjeme kupujte samo u specijaliziranim prodavaonicama od pouzdanih dobavljača.

Zrna treba provjeriti za klijavost, a zatim namočiti na otekline na jedan dan. Tlo se preporučuje koristiti kupljeno. Ako se odlučite pripremiti smjesu tla sami, dodajte joj riječni pijesak, šaku pepela i humusa.

Sjeme sjemena može biti u jednom spremniku, kada biljke formiraju 3-4 lišća, moraju se presaditi u zasebne posude. Tlo bi trebalo biti rastresito, strukturirano.

Klijanje sjemena događa se 7-8 dana nakon sjetve na temperaturi od 20-22 stupnja. Na nižoj temperaturi sjeme će klijati 2-3 dana duže. Možete sijati sjeme posijano staklom ili filmom kako biste stvorili mikroklimu u improviziranom stakleniku.

Najbolje je uzgajati sadnice na prozorskom prozoru južne strane. Vrtlari koji započinju često se žuri da sjeme sjeme što je prije moguće u nadi da će dobiti ranu žetvu. Ovo je jedna od najčešćih grešaka. Činjenica je da mlade biljke imaju veliku potrebu za solarnom energijom. Kada sijete sjeme paprike u siječnju i veljači, sadnice jednostavno neće imati dovoljno svjetla, biljke će ispasti krhke, žute, nepodnošljive.

Ako još uvijek odlučite sijati papar u veljači, pobrinite se za dodatno osvjetljenje. Pozadinsko osvjetljenje treba izvoditi dva sata ujutro i navečer.

Njega sadnica

Prvo preljev se vrši 2 tjedna nakon nicanja. Za ishranu koristite slabu otopinu uree ili amonijevog nitrata. Dušična gnojiva potiču rast zelene mase biljke.

Mlade sadnice zalijevaju se vrlo pažljivo, najprije iz prskalice. Paprika ne podnosi propuh.

Nemojte pretjerivati ​​s zalijevanjem. Uz višak vlage, korijenje može istrunuti.

Kad se pojave 3-4 istinske listiće, ogulite biljke u zasebnim spremnicima. Ne zapostavljajte ovaj postupak, on potiče rast korijenskog sustava.

Presadite paprike u lonce, iskopajte biljke u tlo pomoću lišća kotiledona. Ako biljke nisu posađene, nego ostavljene da rastu u jednom spremniku, ubrzo će se početi natjecati za svjetlost, vodu i hranjive tvari. Takve sadnice nikada se neće razviti u jaku biljku, neće donijeti dobru žetvu, ozlijedit će se i ukorijeniti vrlo dugo.

Njega paprike u otvorenom tlu i staklenicima

Sadnice se sadi u dobi od 35 dana. Na biljkama je dopuštena prisutnost pupova. Sadnice ne smiju biti prerasle, izdužene, žute.

Paprika za njegu masnih barona

U rupe za sadnju dodajte humus, prelijte dosta tople vode preko tla.

Paprika pušta korijen dovoljno dugo nakon presađivanja, činjenica je da njegovi korijeni rastu sporo, nimalo kao na primjer korijenje rajčice.

Nakon sadnje u tlo ili staklenik, mlade biljke se zalijevaju, a po potrebi zasjenjuju od upaljenih sunčevih zraka.

Važan postupak u skrbi o kulturi je mulčenje prolaza. Sloj mulča štiti gornji sloj plodnog tla od isparavanja vlage.

Prilikom muljenja korov se ne razvija tako brzo, smanjuje se vrijeme i količina zalijevanja. Kao mulch možete koristiti piljevinu ili sijeno, a prikladna je i svježe izrezana trava.

Papar voli černozem, bogata tla, dobro reagira na primjenu organskih gnojiva.

Tijekom cvatnje preporučuje se povećati broj zalijevanja. U fazi polaganja pupova, dodaje se voće, kalijeva i fosfatna gnojiva.

Paprika dozrijeva u valovima, u 3-3 vala. Berba se preporučuje u fazi tehničke zrelosti. Rezanje plodova potiče stvaranje novih cvjetnih pupova, čime se povećava urod.

Variety Fat Baron je vrlo produktivan. Uz pravilnu njegu, možete sakupiti iz grma do 4 kg voća.

Video: uzgoj paprike od A do Ž

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci