Papar Tolstojev barin - opis i karakteristike sorte

Masti za masnoću je sorta rane sazrijevanja srednjeg rasta, koju karakterizira povećana produktivnost. Berba se može obaviti 110 dana nakon sadnje u otvoreni teren.

Gospodin biber masti

Opis razreda

Sorta se prilično uspješno može uzgajati kako na otvorenom tako i na zatvorenom terenu. Grm je kompaktan, nizak, lišće je tamnozelene boje. Težina plodova pod povoljnim uvjetima može doseći 300 g. Uz pravilnu poljoprivrednu tehnologiju, iz jednog grma ubrano je do tri kilograma plodova.

Ova je sorta bogata šećerima i karotenom, plodovi imaju ugodnu aromu. Plodnja traje do prvog jesenskog mraza.

Sorta je otporna na većinu bolesti i štetočina. Voće dobro podnosi transport na velike udaljenosti. Paprike se koriste svježe, konzervirane, punjene.

uzgoj

Prvo morate napraviti izbor sjemenki. Da biste to učinili, napunite ih čašom vode, a one koje se pojave mogu se smatrati brakom. Nakon toga izvedite postupak očvršćivanja sjemena. Stavite ih u koncentriranu otopinu kalijevog permanganata na petnaestak minuta. Zatim stavite u mokri sir i ostavite da nabubri 12 sati.

  1. Sjeme posijajte u malim tresetnim posudama. Vrlo je važno koristiti male posude od treseta, jer se korijenski sustav u paprici razvija sporo. Prilikom sadnje sjeme nemojte previše produbiti u tlo.
  2. Gotovo svi početnici vrtlari i vrtlari pogriješe kad uzgajaju sadnice paprike, sadnice počinju uzgajati prerano kad su dnevni sati još prekratki, dok biljkama ne daju dodatnu rasvjetu. Ovom metodom uzgoja presadnica ispada zapanjeno, ispruženo, blijedo.
  3. Sadnice ne podnose propuh i hladovinu.
  4. Uzgoj presadnica počinje 65 dana prije očekivanog trenutka sadnje u otvoreni teren.

Otprilike dva tjedna prije sadnje sadnice se nakratko izvade na ulicu kako bi se prilagodili uvjetima u kojima će rasti.

briga

Paprika reagira na gnojenje organskim gnojivima. Preporučuje se dodavanje trulog gnoja i komposta u rupe za sadnju.

Prilikom sadnje sadnica obilje zemlje prelijte toplom vodom. Izvadite biljke iz spremnika vrlo pažljivo, korijenski sustav je vrlo krhak, oporavi se nakon presađivanja dugo vremena.

Prvo gnojenje dušičnim gnojivima provodi se dva tjedna nakon sadnje u otvoreni tlo ili stakleniku. Za to se koristi amonijev nitrat ili urea. Paprika se preporučuje saditi na mirnim mjestima, zaštićenim od vjetra.

Tlo između redova melje se pokošenom travom ili piljevinom. Ovaj postupak omogućit će zadržavanje vlage u gornjim slojevima tla, olakšati suzbijanje korova i smanjiti broj labavljenja.

Ako se usjev uzgaja na siromašnim tlima, tada je potrebno redovito gnojenje organskim gnojivima.

Važan postupak je formiranje grma. Omogućuje vam da opterećenje grma bude optimalno. Uklanjanje maćeha može se obaviti ne više od sedam puta u deset dana. Donji listovi se uklanjaju, prskanjem izbojaka masnoće.

Berba se vrši u fazi tehničke zrelosti. Ugađanje plodova potiče stvaranje novih jajnika, čime se povećava produktivnost.

Variant Fat Baron odlikuje se visokom ukusom i sočnom kašom. Prednosti ove sorte uključuju toleranciju na sušu.

Video: uzgoj paprike od A do Ž

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci