Paprika Tolstyachok - opis i karakteristike sorte

Crvena paprika iz srednje sezone. Zidovi fetusa su prilično mesnati; sazrevanjem postaju ljubičaste boje. Kaša sadrži mnogo vitamina, minerala. Raznolikost univerzalne namjene, pogodna za svježu potrošnju i preradu. Voće se može zamrznuti, napuniti, koristiti za kuhanje lecho.

Paprika mast

Masnoća paprike može se uzgajati na otvorenom i zaštićenom tlu.

Karakteristična osobina sorte je visoki sadržaj likopenskog pigmenta, koji daje svijetlu zasićenu boju. Zrelo voće doseže masu od 200 grama, ima piramidalni oblik.

Crveno sjajno voće poslužit će kao ukras za svečani stol. Paprika se savršeno prenosi na velike udaljenosti. Nakon berbe, plodovi se ne oštećuju do mjesec dana.

Grm je nizak, kompaktan, lišće je tamnozelene boje zbog visoke koncentracije klorofila. Biljka izgleda prilično dekorativno tijekom cvatnje i zrenja plodova.

U četiri sjemenske komore sazrijeva mali broj sjemenki koje se mogu sakupljati i koristiti za sadnju u sljedećim godinama. Grm zahtijeva podvezicu tijekom razdoblja plodnosti, formiranja.

Prednosti masnoće paprike uključuju izvrstan okus, otpornost na apikalnu trulež, opekotine od sunca i gljivične bolesti.

Uz pravilnu njegu, pravilnu poljoprivrednu tehnologiju iz grma paprike Tolstyachok možete sakupiti do četiri kilograma plodova izvrsne kvalitete.

Kako uzgajati sadnice kod kuće

Sorta Masti se uzgaja uglavnom u sadnicama. Sjemenski materijal se ukiseljuje, kalibrira i tretira stimulansom. Sjeme sjemena posudi u posude, posipajući vrhom malog sloja plodnog tla.

Papar ne voli kisela tla, bolje je koristiti kupljenu smjesu tla s neutralnom kiselinom. Tlo mora biti rastresito, strukturirano, propusno za zrak i vodu.

Ne koristite zemlju iz vrta, ona sadrži spore patogenih gljivica, štetočina. Bolje je nabaviti smjesu tla u posebnoj trgovini.

U spremniku morate napraviti drenažu od ekspandirane gline ili komada pjene. Nakon sjetve sjemena, spremnik se zatvori staklenim ili plastičnim omotačem. Za klijanje sjemenke ne trebaju svjetlost, dovoljno topline i vlage, ali čim se pojave prve petlje sadnica, spremnik se prenosi na prozorsku dasku, bliže svjetlu.

Sjeme se sije za sadnice, obično krajem veljače. Tijekom tog razdoblja sunčani dan je i dalje vrlo kratak, mlade sadnice dobivaju manje svjetla, što je izuzetno važno za procese rasta. Manjak dovoljne solarne energije neće moći nadoknaditi nijedno pravovremeno navodnjavanje ili gnojivo. Stoga se morate pobrinuti za dodatnu rasvjetu.

Ne posijajte sjeme pregusto, s zadebljanim sadnicama, sadnice se počinju natjecati za svjetlost.

Vijeće: ne koristite posude koje su pregloboke; uzgajajte sadnice paprike u malim posudama.

Sadnice paprike ističu se tri sata ujutro i navečer. Za to se koriste posebne svjetiljke. Bez dodatnog osvjetljenja, sadnica će ispasti izdužena, bolna, dugo će boljeti nakon presađivanja u otvoreni tlo ili staklenik.

U fazi 4 prava lišća sadnice se potapaju. Bič je dizajniran tako da potakne rast korijenskog sustava. Ako se biljkama ostavi da rastu u jednom loncu, počet će se natjecati za svjetlo i vodu, grčevit će se, ispružit će se.

Prvo preljev dopušteno je 15 dana nakon nicanja. Paprika je vrlo osjetljiva na organska gnojiva.Možete hraniti mlade biljke slabom otopinom uree.

Ne dopustite stagnaciju vode u spremnicima i loncima, to može dovesti do pojave bolesti "crna noga".

Sadnja sadnica u zemlju

Potrebno je nekoliko tjedana prije sadnje vaditi sadnice na svježem zraku za otvrdnjavanje nekoliko sati dnevno.

Prilikom presađivanja sadnice se pažljivo uklanjaju iz posuda s gnojem zemlje, pazeći da ne ozlijede korijenski sustav. Rupe za slijetanje začinjene su humusom, kompostom, superfosfatom i pepelom, obilno zalijevaju.

Nakon sadnje, sadnice trebate pritenit od sunčanih zraka sunca, možete izgraditi privremeno sklonište od filma kako biste se zaštitili od naleta vjetra.

briga

Pravovremeno uklonite maćehe i tovljenike. To će pomoći usmjeriti svu energiju grma na sazrijevanje plodova, a ne na razvoj grma.

Zalijevajte grmlje ispod korijena toplom vodom, pazite da se tlo u blizini grma ne osuši. Pravodobno uklonite korov, otpustite tlo. Da biste sačuvali vlagu u gornjim slojevima tla, nanesite mulčenje.

Berba plodova iz grma nije u potpunosti zrela, već u fazi tehničke zrelosti.

Video: najbolje sorte slatke paprike

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci