Papar Tolstopuz - opis i karakteristike sorte

Srednja sorta s plodovima debljine zida, branje se može obaviti 110 dana nakon sadnje u otvoreno tlo. Idealno za stakleničke uvjete i rast na pjeskovitim tlima. Sorta ima veliku ukusnost, što duguje popularnosti, i impresivan je rok trajanja.

Papar Tolstopuz

Opis razreda

Paprika je otporna na transport na velike udaljenosti. Sorta je pogodna za uzgoj u stakleničkim uvjetima i na otvorenom tlu. Voće se može konzumirati svježe, koristi se za konzerviranje i punjenje.

uzgoj

Uzgoj sadnica trebao bi početi izborom sjemena. Zalijte ih čašom vode, a ona koja se pojavi može se smatrati brakom. Potom ih pustite da se osuše i provedite postupak očvršćivanja. Da biste to učinili, stavite sjeme u koncentriranu otopinu kalijevog permanganata, to će u budućnosti pomoći da se izbjegne pojava gljivičnih bolesti.

  1. Nakon petnaestak minuta izvadite sjemenke i stavite ih na mokri sir i pustite da dobro nabubre.
  2. Sadite sjeme u tresetne posude. Vrlo je važno ne koristiti velike posude, jer se korijenski sustav paprike razvija prilično sporo.
  3. Preporučuje se započeti uzgoj sadnica 65 dana prije očekivanog trenutka sadnje u otvoreni teren.
  4. Većina početnika vrtlara često čini istu pogrešku. Prerano počinju uzgajati sadnice kad su dnevna svjetlosna vremena još kratka. Istodobno, ne daju dodatnu rasvjetu za sadnice. Biljke ispadaju letargične i slabe.
  5. Prilikom sadnje u otvoreno tlo vrijedi uzeti u obzir činjenicu da će se papar osjećati izuzetno neugodno na vjetrovitim mjestima. Za ovaj usjev poželjni bi bili staklenički uvjeti. Vrijedno je saditi sadnice tako da se na jednom četvornom metru ne nalaze više od tri biljke, jer papar ima prilično moćan korijenski sustav.

Uz pravilnu njegu i pravilnu poljoprivrednu tehnologiju, iz jednog grma možete sakupiti do četiri kilograma proizvoda.

briga

Važna komponenta skrbi je zalijevanje. Papar ne voli sušu, ali isto tako ne podnosi suvišnu vodu. Stoga je potrebno osigurati da se tlo ne osuši, ali nemojte pretjerivati, jer u protivnom postoji rizik od gljivičnih bolesti.

Zalijevanje se obavlja izravno ispod korijena, jer u protivnom postoji opasnost od opeklina od sunca.
Za navodnjavanje je preporučljivo koristiti toplu, staloženu vodu s malim dodatkom drvnog pepela.

Ne zaboravite i uklanjanje maćeha. Pasynkovka pomaže usmjeriti svu energiju biljke na razvoj ploda, a ne na grm. Unatoč svim prednostima, raditi ovaj događaj više od jednom tjedno ne vrijedi.

Sorta preferira bogata tla, inače će joj trebati redovito gnojenje složenim i organskim gnojivima.

Posebno u tu svrhu možete napraviti biljno rješenje. Ulijte veliku količinu svježe izrezane trave u bačvu i ulijte veliku količinu tople vode, nakon čega cijelu stvar ostavite na miru najmanje dva tjedna. Nakon vremena procijedite tinkturu. Zalijevanje s ovim proizvodom provodi se ne više od tri puta tjedno.

Prednosti i nedostaci

Prednosti ove kulture uključuju:

  • Otporan je na većinu bolesti i štetočina.
  • Velika okus.
  • Dugi rok trajanja.
  • Otpornost na transport na velike udaljenosti.

Jedine nedostatke su točnost na tlu na kojem raste sorta Tolstopuz.

Video: kako formirati papar

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci