Pepper Sun - opis i karakteristike sorte

Sorta se odnosi na sorte rane zrenja, berba se može obaviti 110 dana nakon sadnje sadnica. Grmlje srednje visine, do 80 cm. Biljke s obilnim plodonosom trebaju biti vezane za oslonac. Raznolikost univerzalne namjene. Dobra je za izradu lechoa.

Paprika sunce

Opis razreda

Grmovi sorte Sun moraju biti formirani, vezani za potpore. Žlica ploda vrlo je mesnata, sočna, aromatična i slatka. Veličina ploda je srednja, oblik paprike je kubast. Papar poprima zlatno sjajnu boju dok sazrijeva. Papar Sunce je visoko karotena i vitamina.

Prednosti sorte uključuju izvrstan okus, toleranciju na opekotine od sunca i gljivične bolesti. U područjima sa hladnom klimom paprika se uzgaja u filmskim staklenicima. Također, plus sorte Sun je u tome što se plodovi mogu konzumirati svježi, smrznuti, punjeni.

Kako uzgajati sadnice kod kuće na prozoru

Prije sadnje provjerava se klijanje sadnog materijala, sjeme se tretira stimulatorom rasta, otopinom kalijevog permanganata. Zatim se sjeme pritisne na tlo i posipa slojem plodnog tla.

  1. Važna točka je priprema tla za uzgoj sadnica. Kontejneri za uzgoj sadnica uzimaju mali promjer. Izbojci su prekriveni filmom ili staklom kako bi se stvorio efekt staklenika.
  2. Upozorenje! Koristite plodno, strukturirano, labavo tlo za uzgoj sadnica zvonaste paprike. Što je dublje sjeme u tlu, to će duže klijati.
  3. U prva 2-3 dana nije potrebno prisustvo sunčeve svjetlosti, dovoljno je topline i vlage. Nakon pojave bjelkastih petlji izdanaka, spremnike prenesite na prozorsku dasku. Na temperaturi od 22 stupnja sjeme će klijati nakon 7 dana. Svakako će vam trebati rasvjeta za sadnice s fitolampsima, jer svjetlosni sati na kraju zime i početkom proljeća nisu dovoljno dugi.
  4. Ne koristite previše duboke lonce, uzgajajte sadnice u malim loncima jer se korijenski sustav paprike polako razvija. Papar je kultura koja voli toplinu i ne podnosi propuh.
  5. Ni u kojem slučaju ne ostavljajte biljke da rastu zajedno u jednom loncu. Mlade sadnice počet će se natjecati za svjetlo i vodu, protežu se i požute, budite sigurni da ronite paprike u zasebnim spremnicima.
  6. U fazi četiri stvarna lišća presadite sadnice paprike Sunce u zasebne posude ili šalice.
  7. Za dezinfekciju tla prije sjetve sjemena tretirajte ga Bordeaux mješavinom. U loncima treba biti drenaža i otvor za odvod vlage.

Klijajte sadnice, dva tjedna prije sadnje u zemlju, izvadite biljke vani.

Njega biljaka

Papar ne voli sušu, ali isto tako ne podnosi suvišnu vodu. Da biste sačuvali vlagu u gornjim slojevima tla, nanesite mulčenje. Za muljenje koristite sijeno, slamu ili piljevinu.

Nemojte zanemariti štipanje, to će pomoći usmjeriti energiju biljke u razvoj ploda, a ne vegetativni dio grma.

Pepper Sun vrlo reagira na gnojenje organskim gnojivima, na primjer, biljnom infuzijom.

U razdoblju cvatnje i pojavi jajnika, tretirajte grmlje otopinom uree.

Poželjno je zagušiti grmlje, vezati se za potporu. Za uzgoj ove kulture vrijedi odabrati najzaštićenija mjesta od vjetra.

Vodeni papar izravno ispod korijena kako biste izbjegli opekline od sunca na lišću i plodovima.

Važno: uzgoj paprike od A do Ž

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci