Slatki čokoladni biber - opis i karakteristike sorte

Slatka čokolada je egzotična sorta zvonaste paprike s sjajnim smeđim plodovima. Sorta je srednje rana, berba se može obaviti 120 dana od trenutka presađivanja sadnica u otvoreni teren. Ova je kultura poznata po visokim prinosima. Sorta duguje svoje podrijetlo sibirskim uzgajivačima. Biljka je idealna za uzgoj u otvorenom tlu i u stakleničkim uvjetima.

Paprika slatka čokolada

Opis razreda

Grm je kompaktan, nizak, do 90 cm, lišće je tamno zelene boje. Plodovi kuboidnog oblika, kada sazriju, poprimaju čokoladno-sjajni ton. Celuloza je mesnata i slatka. Uz pravilnu poljoprivrednu tehnologiju, plodovi dostižu masu od 150 g. Paprika se može konzumirati svježa, a može se koristiti i za konzerviranje, za nadjev.

Izrazita karakteristika ovog razreda je dug rok trajanja, otpornost na transport na velike udaljenosti.

uzgoj

Prvo morate napraviti izbor sjemenki. Da biste to učinili, prelijevaju se čašom vode. Ona sjemena koja nastanu mogu se smatrati brakom. Nakon toga potrebno je provesti postupak kaljenja sjemena. Moraju se staviti na petnaestak minuta u koncentriranu otopinu kalijevog permanganata. Ova tehnika pomoći će daljnjem smanjenju rizika od gljivičnih bolesti. Nakon toga, sjeme se stavi na mokru gazu i ostavi dok potpuno ne nabubri.

Kada uzgajate sadnice paprike, koristite tresetne posude. Važno je da lonci budu malog volumena, jer se korijenski sustav u paprici razvija prilično sporo. Prilikom sjetve sjeme nemojte previše duboko ugurati u tlo.

Nakon pojave tri istinska lišća, potrebno je izvršiti berbu. Ne ostavljajte biljke u istoj posudi. Sadnice koje se uzgajaju na zadebljanom putu, dobivaju se izdužene, krhke i nežive. Takve biljke toleriraju transplantaciju izuzetno slabo, bolesne su dulje vrijeme, nakon čega daju blagu žetvu.

Početnici u uzgoju sadnica čine istu uobičajenu grešku. Sadnice počinju uzgajati prerano u veljači, ili čak u siječnju, kada su dnevna svjetla još kratka. U takvim slučajevima biljkama je potrebna dodatna rasvjeta. Sadnice bez osvjetljenja bit će krhke, žute boje.

Uzgoj presadnica počinje 65 dana prije očekivanog trenutka sadnje u otvoreni teren. Prilikom sadnje uzmite u obzir činjenicu da papar ima vrlo negativan stav prema vjetru, zbog čega je za njegovo uzgoj potrebno odabrati najviše zaštićenih područja.

Ako će se uzgoj provoditi na lošim tlima, tada će papar zahtijevati redovito hranjenje organskim gnojivima.

Za prehranu biljaka možete napraviti biljnu infuziju. Da biste to učinili, sipajte sijeno u bačvu i napunite ga toplom vodom. Sve to mora ostaviti dva tjedna za fermentaciju. Nakon ove infuzije, papar se zalijeva pod korijenom najmanje jednom tjedno.

briga

Važna komponenta skrbi je zalijevanje. Paprika ne podnosi sušu, ali također ne favorizira pretjerano zalijevanje.

Potrebno je osigurati da se tlo ne osuši, ali ne pretjerujte s zalijevanjem, jer u protivnom postoji opasnost od gljivičnih bolesti i propadanja biljke.

Pasynkovka se može provesti ne više od sedam puta u deset dana, za jedan pristup ne možete ukloniti više od tri izbojka.
Tlo treba biti strukturirano, hranjivo. Uz pravilnu njegu s jednog četvornog metra, možete sakupiti do šest kilograma proizvoda.

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci