Slatki banana paprika - opis i karakteristike sorte

Raznolikost Slatka banana odlikuje se visokom produktivnošću, stabilnim plodonosom, kvalitetnim plodovima. Zrelo voće ima narančastu nijansu i visoko je u šećerima. Plodovi imaju ugodnu aromu, okus.

Paprika slatka banana

Opis razreda

Neobični izduženi plodovi ove sorte pomoći će ukrasiti i učiniti bilo koji svečani stol neobičnim. Ova je sorta pogodna za svježu konzumaciju, za pečenje, konzerviranje. Biljka ima fantastičan prinos. Neznatna količina sjemena sazrijeva u sjemenskim komorama.

Kultura se uzgaja sadnicama. Jedna od glavnih prednosti ove sorte je njegova nepretencioznost u skrbi.

Uzgoj sadnica

Da biste dobili izvrstan usjev, dovoljno je strogo slijediti preporuke. Prije sadnje tretirajte sadni materijal stimulatorom rasta. Smjesu tla možete pripremiti sami ili kupiti u specijaliziranoj trgovini.

 1. Prije sjetve sjeme se dezinficira, namoči i posadi u kutije s plodnim tlom. Prethodno napunite sjemenke čašom vode. Ona zrna koja nastaju smatraju se ženidbom.
 2. Prije sjetve sjemena, preporučljivo je zamrznuti ili pariti tlo. Provjerite sjeme za klijavost.
 3. Uzgajte sadnice paprike Slatka banana potrebna je u malim tresetnim posudama. Preporučuje se dodavanju malo krupnog pijeska u smjesu tla, to će tlo učiniti rastresitim, omogućiti će sjemenkama brže klijanje.
 4. Ne posijajte sjeme pregusto, s zadebljanim sadnicama, mlade se biljke počinju natjecati za svjetlost, vodu. Nakon pojave četiri prava lišća napravite berbu.
 5. Nakon sjetve tlo iz raspršivača prskajte vodom, prekrijte staklom ili plastičnim omotačem.
 6. Prvi gornji preljev vrši se ureom 2 tjedna nakon nicanja.
 7. Štitite sadnice od propuha i naglih promjena temperature. Ne dopustite zamrzavanje.
 8. Neki vrtlari u žurbi počinju uzgajati sadnice paprike prerano u veljači, kada su dnevna svjetla vrlo kratka. Sadnice s takvim ranim uzgojem trebaju dodatno osvjetljenje. Mladim biljkama jedva nedostaje solarna energija.

Prilikom presađivanja sadnica na mjesto sjetite se da zvonasta paprika izuzetno negativno podnosi nalet vjetra i propuh. Ako je vaša web lokacija smještena na lošim tlima, često ćete morati papriku hraniti raznim složenim gnojivima.

Njega usjeva

Zalijevanje treba obaviti izravno ispod korijena, inače ne možete izbjeći opekline od sunčeve svjetlosti na plodovima i lišću.

 1. Nemojte zanemariti štipanje, ovaj postupak pomoći će usmjeriti energiju grma prema razvoju ploda, a ne vegetativne mase.
 2. Optimalno vrijeme za sadnju u otvoreno tlo je posljednji svibanj. Kad temperatura padne na 8 stupnjeva, biljke smrzavaju, prestaju rasti.
 3. Ključ dobre žetve su pravilno uzgajane sadnice. Biljke dobivene iz preraslih, žutih sadnica procvjetaju nekoliko tjedana kasnije i, u skladu s tim, kasnije donose usjev.

U tlo dodajte amonijev nitrat, računato na 30 grama po četvornom metru. Prilikom cvatnje vrijedi intenzivirati zalijevanje. Preporuča se muljenje sastojina kako bi se zadržala vlaga u gornjim slojevima tla.

Video: stvaranje papra u otvorenom tlu

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci