Crni konjski biber - opis i karakteristike sorte

Rano zrela, prilično urodna sorta slatke paprike s egzotičnom crnom bojom plodova. Berba se može obaviti nakon 120 dana od trenutka sadnje u otvoreni teren.

Crni konjski biber

Opis razreda

Kora zrelog ploda obojena je zasićenom smeđom ili crnom bojom. Uz pravilnu poljoprivrednu tehnologiju i povoljne klimatske uvjete, s jednog grma može se skupiti do tri kilograma papra. Sadržaj željeza u kombinaciji s folnom kiselinom određuje veliku korist plodova paprike u slučaju anemije.

Sorta Black Horse nije osjetljiva na bolesti poput kasnoga crijeva i kralježnične truleži, a otporna je i na većinu štetnika usjeva noćurka. Crni plodovi idealni su za svježu konzumaciju i za konzerviranje.

Crni konjski papar idealan je za komercijalno uzgoj, jer ga karakterizira dug rok trajanja i otpornost na prijevoz na duge staze.

uzgoj

Raznolikost zvonastog papra Crni konj prilično je ćudljiva. Da bi biljka donijela obilnu količinu usjeva, potrebno je započeti s njenim uzgojem sadnjom unaprijed pripremljenih sadnica. Posebnu pozornost treba posvetiti mjestu na kojem će rasti ovaj usjev.

Ako ne želite trošiti novac na sadnice, tada ga možete sami uzgajati.

  1. Tlo mora biti plodno, strukturirano. Na mjestu ne bi trebalo biti skica.
  2. U slučaju da se paprika uzgaja na siromašnim tlima, trebat će joj redovito gnojenje organskim gnojivima. Ne zaboravite da na istom području možete uzgajati papar ne više od jednom u tri godine. Ova kultura uvelike iscrpljuje tlo, treba joj dati vremena da se oporavi.
  3. Ako želite, plodnost tla možete povećati redovitim dodavanjem tla treseta, pijeska, humusa i travnjaka.
  4. Po želji se u tlo može dodati mala količina drvenog pepela i trulog piljevine.
  5. Sadnja sjemena preporučuje se u malim tresetnim posudama.
  6. Biljka pozitivno reagira na dodavanje raznih složenih gnojiva. Poželjno je da mjesto bude što zaštićenije od vjetrovnih opterećenja.
  7. Nakon što su sve potrebne komponente unesene u tlo, mora se iskopati kako bi se osigurala ravnomjerna raspodjela gnojiva.
  8. U prvim danima nakon sadnje u otvoreno tlo, biljkama će trebati obilno zalijevanje. Preporučljivo je ovih dana zalijevati toplom, ustaljenom vodom uz dodatak drvnog pepela.

Prolazi su usitnjeni sijenom ili piljevinom da bi se zadržala vlaga u gornjim slojevima tla.

Sadnja sadnica

Uzgoj sadnica mora započeti 60 dana prije sadnje u otvoreni teren.

Kad se na sadnici pojave četiri lišća, može se posaditi u otvoreno tlo. Sadnja sadnica na mjestu obavlja se krajem svibnja, nakon što je prošla prijetnja proljetnih mraza za povratak.

Prilikom sadnje sadnica temperatura zraka trebala bi biti najmanje 17 stupnjeva. Prilikom uređenja sadnica imajte na umu da više od tri sadnice ne smiju biti smještene na jednom kvadratnom metru. Korijenski sustav paprike prilično je moćan. Prekomjerno produbljivanje biljaka u tlo nije potrebno, prvi pravi listovi trebaju biti iznad tla.

Zalijevanje se provodi ispod korijena, inače postoji opasnost od opeklina od sunca. Zalijevanje je bolje proizvoditi čestim, ali ne obilnim, jer se obilnim zalijevanjem na biljci mogu razviti gljivične bolesti. Preporučuje se hranjenje biljaka organskim gnojivima.

Kako bi se osigurao dotok zraka do korijena sadnica, moguće je provesti plitko labavljenje gornjih slojeva tla. To se mora učiniti izuzetno pažljivo kako ne bi ozlijedili korijenski sustav biljke.

Iskusni vrtlari često se suočavaju s takvim problemom kao što je isušivanje tla. Kako biste spriječili isušivanje, možete primijeniti postupak muljenja s ostacima osušene trave itd. Sloj mulča ne smije prelaziti 5 cm.

Mulch se svakog mjeseca zamjenjuje novim, inače postoji opasnost od raznih štetnih organizama.

Idealni prekursori za papar su: mahunarke, rajčica, luk, kupus.

Prednost sorte Black Horse ima prednost: plodovi nisu pod utjecajem sive truleži, ne puknu. Sjemenke zvonastog papra čuvaju se do tri godine.

Video: kako formirati papar

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci