Afrodita paprike - opis i karakteristike sorte

Afrodita slatka paprika - biljka za uzgoj srednje ranog sazrijevanja, koju su uzgajali češki uzgajivači. Razdoblje od prve klice do berbe iznosi otprilike 110 - 115 dana. Ova sorta ima visoku produktivnost, dobru klijavost i otporna je na mnoge parazitske bolesti i vertikilozu. Grmlje imaju prosječnu visinu od 60 - 85 cm (polu-stabljika), stabljika je jaka.

Afrodita paprike

Opis voća

Plodovi paprike Afrodite krupni su, težine do 230 grama, kuboidnog oblika. Kaša je mesnata, sočna, slatka i aromatična. Debljina stijenke 0,7 - 1 cm. Kora je tanka, glatka. Tijekom zrenja plodovi imaju svijetlo zelenu boju, a u zrelom obliku - narančastu.

Kada se uzgaja u otvorenom tlu, prinos iznosi 8 - 9 kg po 1 m2 sjetve. Zbog svoje okusa papar je idealan za svježu konzumaciju. Može se koristiti i za najrazličitije načine kuhanja. Plodovi se dobro čuvaju bez gubitka prezentiranog izgleda.

Sjetva i njegovanje

Ova je sorta pogodna za uzgoj u staklenicima, gredicama, filmskim ili staklenim skloništima, kao i na otvorenom terenu, putem sadnica. Sjetva sjemena za sadnice otprilike se provodi početkom veljače ili 80 dana prije sadnje u otvoreni teren. Svako sjeme sadi se na dubinu od 1,5 centimetara, u posebno pripremljeno tlo za sadnice. Sadnice se mogu uzgajati u drvenim sanducima, plastičnim posudama ili u posebnim tresetnim kapsulama.

Temperatura prilikom uzgoja sadnica treba biti najmanje + 26 °, jer paprika Afrodita ne voli hladnoću. Nakon pojave prvih izdanaka potrebno je osigurati dobro osvjetljenje prostorije. Ako nema dovoljno prirodnog svjetla, preporučuje se osvjetljenje biljaka.

Kad se sadnice ojačaju i počnu oblikovati rastuće lišće, sobna se temperatura postupno smanjuje, dnevno za 1 ° C, spuštajući je na + 16 ° C. Ovo je potrebno da se biljka navikne na hladnoću prije sadnje u otvoreni tlo.

Iskrcavanje i njega

Krajem travnja, kada prijetnja noćnog mraza potpuno nestane, sadnice se mogu saditi na stalno mjesto na otvorenom tlu. Ako se uzgoj osigura u stakleniku ili stakleniku, sadnice se mogu saditi već krajem travnja. Na jednom m2 preporučuje se sadnja ne više od četiri biljke. Minimalna udaljenost između njih je 25 cm, ako je staklenik - 35 cm, jer će u zatvorenoj zgradi biljke biti veće i donijeti će više ploda. Udaljenost između kreveta iznosi 40 cm u otvorenom tlu i 50 cm u stakleniku.

Sorta Afrodita vrlo je zahtjevna na plodnost tla. Ako planirate uzgajati ovaj usjev na svojoj web lokaciji, stručnjaci preporučuju početak pripreme na jesen. Ugnječeni gnoj unosi se u dobro iskopano i posuto tlo. Ovaj se postupak ponavlja mjesec i pol prije presađivanja. Za uzgoj birajte otvorena i sunčana mjesta. Preferira se tlo na kojem su ranije uzgajane mahunarke, krastavci ili kupus.

Da bi se postiglo maksimalno potomstvo tijekom čitave vegetacijske sezone, preporučuje se da se organska i mineralna gnojiva (nitrati, urea, fosfat) nanose u tlo, otprilike jednom svakih 20 dana. Zalijevanje se provodi svaka 4 dana. Jednom svakih 10 dana potrebno je obarati tlo i ukloniti korov.

Video: kako zalijevati sadnice paprike

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci