Je li moguće jesti sir nakon treninga?

Profesionalni sportaši vole i cijene prirodni sir. Njegova glavna vrijednost, naravno, leži u njegovom neobičnom sastavu proteina i minerala. Pravi sir - bijeli, pomalo svjež po ukusu ili s kiselkastim okusom, zrnast i mekan - ovo je možda jedini proizvod koji se može konzumirati u gotovo svako doba dana, čak i za vrijeme dijeta. Štoviše, skuta se može jesti i prije fizičkog napora i nakon njihovog završetka. Ovaj se proizvod može koristiti u prehrani za smanjenje težine ili povećanje mišićnog tkiva.

Je li moguće jesti sira nakon treninga

Tajna ovog jedinstvenog proizvoda je da kazein sadrži kazein, protein koji se, nakon gutanja, u njemu potpuno apsorbira.

Je li moguće jesti sir nakon intenzivnog napora?

Odgovarajući na ovo pitanje, možemo reći da sira nakon fizičkih napora nije samo moguća, već je i nužna. Ovo je proizvod koji sadrži veliku količinu proteina - glavne komponente pogodne za izgradnju stanica, uključujući mišićno tkivo. Proces probave kazeina traje oko pet sati. Kroz to vrijeme se energija oslobađa tijekom sinteze proteina. Pored proteina, skuta sadrži masti i sporo ugljikohidrate. Te tvari dovode do normalne probave i daju osjećaj punoće.

Koliko dugo nakon nastave mogu jesti sir?

Općenito, odmah nakon završetka nastave u teretani, ne preporučuje se jesti ništa, uključujući i sir. Preporučljivo je pričekati oko 30-40 minuta nakon vježbanja. To je neophodno kako bi tijelo trošilo dio masnih rezervi. Ako se to pravilo ne poštuje, tijelo će vratiti energiju i snagu iz onih tvari koje dolaze s novom porcijom hrane. Kao rezultat toga, praktički neće biti učinka od treniranja, a možda će rezultat biti čak i suprotan.

Koliko sira možete jesti?

Količina koja se može pojesti tijekom dana prvenstveno ovisi o tjelesnoj težini sportaša, kao i o tome koje ciljeve nastoji.

Ako je ovaj proizvod u prehrani jedina proteinska tvar, tada će ga dnevno trebati pojesti oko pola kilograma. Pojesti toliko skute sireve prilično je teško. Ako smršavite, tada će samo 200 grama skute biti dovoljno za jedan dan. Ako je cilj povećati mišićnu masu - trebate jesti najmanje 300 grama proizvoda dnevno.

Skuva nakon nastave za mršavljenje

Danas je skutni sir jedan od najprikladnijih proizvoda za mršavljenje, jer sadrži veliku količinu proteina i malu količinu drugih tvari. Da biste postigli najbolji učinak, sir treba biti povezan oko 30-40 minuta nakon bavljenja sportom. U jednom trenutku trebate jesti ne više od 150 grama proizvoda niskog ili srednjeg udjela masti.

Velika prednost skute je u tome što može ukloniti glad i omogućuje vam da se ne vraćate svojoj uobičajenoj prehrani ako slijedite strogu dijetu. Važno je da sira možete koristiti u bilo koje doba dana, ujutro, kao drugi doručak, ili čak noću.

Ako vam je cilj gubitak kilograma, ne preporučuje se upotreba skute s malo masti, jer hormon kalcitriol ne počinje djelovati u nedostatku masnoće, a upravo je ta tvar pokretanje procesa mršavljenja.

Skuha nakon vježbanja na rast mišića

Posebno je važno skutni sir za one koji žele izgraditi mišiće. Prehrana igra izuzetno važnu ulogu u oblikovanju reljefa mišića, zbog čega profesionalci tome posvećuju veliku pažnju, uključujući u svoju prehranu hranu koja sadrži veliku količinu proteina.

Skuha nakon vježbanja na rast mišića

Ako dobijete mišićni volumen - skuta od sira će biti najkorisnija i najučinkovitija za upotrebu nakon treninga, kao i prije spavanja. Upotreba male količine od oko 100-150 grama omogućuje vam da u potpunosti apsorbirate aminokiseline, koje također igraju važnu ulogu u izgradnji stanica. Da biste poboljšali učinak skute, možete ga jesti s kefirom ili kiselom vrhnjem s malo masnoće.

Skupa tijekom sušenja

Tijekom razdoblja sušenja najbolje odgovara proizvod s udjelom masti ne većim od 5%. Protein u takvom proizvodu apsorbira se u tijelu nižom brzinom od slične tvari u sirutki ili bjelančevinama, ali taj se proces odvija brže nego kod tvari iz mesa. Zbog niskog sadržaja ugljikohidrata, proizvod se može konzumirati za vrijeme sušenja, čak i noću.

Kakva je korist od sira?

Ovo je poseban koristan proizvod koji sadrži veliku količinu proteinskih elemenata, kao i elemente u tragovima. Polovina se sastoji od kazeina - proteina koji se vrlo sporo apsorbira. To je izuzetno važno za proces sušenja, kao i za gubitak kilograma i uz redovite treninge. 100 grama skute sadrži 18 grama čistog proteina.

Skuhani sir odličan je zalogaj ili samo dio svakodnevnog jelovnika. Pruža osjećaj sitosti duže vrijeme, a zahvaljujući metioninu on može sniziti kolesterol u krvi i inhibirati proces pretilosti jetre.

Ovaj proizvod sadrži kalcij, koji je također vrlo važan za trening, jer jača koštano tkivo. Osim toga, u njegovom sastavu mogu se naći cink, fosfor, željezo, natrij, kalij i vitamini.

Uz sve ove kvalitete, skuta ima nizak sadržaj kalorija. 100 grama sira, 9% masti, sadrži samo 236 kalorija. Srednje masni proizvod - od 3 do 5% obično sadrži samo 110 kalorija.

Često se skutni sir uspoređuje s bjelančevinama. Treba napomenuti da se ovaj proizvod zaista može natjecati s profesionalnom sportskom prehranom, međutim, cijenjen je uglavnom zbog svog proračuna. Usporedimo li ove proizvode u pogledu parametara učinkovitosti, ovdje ipak pobjeđuje protein.

Video: prehrana prije i nakon treninga

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci