Mogu li dati cvijeće u loncima?

Odabir dara vrlo je složen i odgovoran proces, o kojem će ovisiti reakcija darovite osobe. Naravno, pristojni rođendan uvijek će vam se zahvaliti i reći da je vaš dar upravo ono o čemu je oduvijek sanjao. Ali u stvari, želim da nam sadašnjost dobro dođe, da udovoljim, da budemo potrebni. Kod nas je uobičajeno davanje cvijeća ili slatkiša glavnom daru. Nisu svi voljeli slatkiše, a cvijeće ne stoji dugo - vedri. Zato mnogi misle dati cvijet u lonac. Kućno cvijeće moderan je trend koji je zaista relevantan za svaku osobu. Takav cvijet neće izblijediti, a ako se i dalje budete brinuli o njemu, rasti će, još dugo godina prisjećajući se svog donatora.

Mogu li dati cvijeće u loncima

Zašto ne možete davati cvijeće u saksiji?

Prije nekoliko desetljeća davanje cvijeta u loncu bilo je loš znak, za to je bilo nekoliko razloga. Najčešće je lonac bio povezan s vlažnom zemljom, što bi moglo privući smrt. Stoga se visoko preporučuje da ozbiljno bolesna osoba napravi takve darove. Osim toga, u davna vremena, zajedno s mladicom živog stabla ili cvijeta, mogli su prenijeti štetu koja je pala u kuću i rasla, oduzimajući vlasnicima snagu, sreću i blagostanje. Zato je cvijet u loncu moguće prihvatiti samo od voljene osobe u čije namjere nemate nikakve sumnje.

Kako dati cvijet u loncu?

Prije nego što odaberete ovu opciju poklona, ​​morate saznati nešto o osobi rođendana.

 1. Neki ljudi ne vole unutarnje cvijeće, u pravilu nemaju kućne biljke. Dati takvoj osobi cvijet u loncu, barem, nije racionalno.
 2. Alergija na cvijeće u zatvorenom prostoru, ili bolje rečeno, na neke njihove vrste je sasvim stvarna. Da biste izbjegli detaljno neugodu, pokušajte unaprijed saznati moguću alergijsku reakciju od strane nekoga bliskog budućem rođendanu.
 3. Pokušajte odabrati biljku koja ne zahtijeva kompliciranu njegu ili posebne uvjete života. Biljku je potrebno unaprijed presaditi, cvijet nahraniti potrebnim gnojivima itd. Dajte samo zdrave i jake kopije cvijeća. Ako cvijet umre iz nekog razloga, osoba rođendana će se uznemiriti. Osim toga, neki mogu zaključiti da je cvijet predstavljen sa zlim namjerama.
 4. Zajedno s cvijetom, dajte rođendanskom dječaku malu napomenu kako se treba brinuti za biljku, koliko zalijevati, kako gnojiti itd.
 5. Cvijetu je potrebna pažnja, stoga nije potrebno davati cvijeće u teškoj njezi zauzetim ljudima. Žene će im se svidjeti takav dar, po prirodi su spremne brinuti se za sve oko sebe. Ali muškarci bi trebali cvijet davati u loncu s oprezom.
 6. Ako dajete cvijet iskusnom cvjećaru, zainteresirajte se za njegove sklonosti. Slažete se da mu ne treba stotinu i prvu crvenu ljubičastu, ali rijetka biljka može voljeti više od najskupljeg poklona.
 7. Ako vas brine da li rođendan brinu znakovi i hoće li poklon prihvatiti neprijateljstvo, samo promijenite izgled biljke. Vlažne zemlje se možete riješiti ako presadite cvijet u vlažno ukrasno tlo. Izgleda jednostavno zapanjujuće, takav se dar definitivno pamti. U budućnosti osoba može presaditi cvijet u lonac prave veličine.

Bolje je dati sobnoj biljci u cvatućem obliku, to će pojačati učinak dara. Izuzetak su mali i rijetki klice koje su same po sebi velike vrijednosti.

Koji cvijet u loncu dati za rođendan?

Ima puno sobnih biljaka, a svaka od njih ima svoje značenje i tajno značenje. Evo nekoliko opcija koje bi vam mogle biti korisne.

Kakav cvijet u loncu dati za rođendan

 1. Spathiphyllum, ili Ženska sreća. Ovo je vrlo lijep i širi cvijet koji se raduje bijelim cvjetovima. Nije teško brinuti se za takav cvijet, vjeruje se da on donosi sklad ženi u obiteljskim i ljubavnim vezama. Štoviše, cvijet ne možete kupiti, možete ga dobiti samo na poklon. Stoga će svaka žena biti sretna s takvim darom.
 2. Crassula ili stablo novca. Takav se poklon daje jakim i uspješnim ljudima sa željom za prosperitetom i bogatstvom. Ovo je jedno od rijetkih cvijeća koje se može pokloniti muškarcima. Zajedno s drvetom, oni često daju crvenu nit utkanu u lišće, kao simbol sreće i uspjeha u poslu.
 3. Kaktus i fikus. Ako rođendan radi za računalom ili je stalno okružen tehnologijom, Benjaminov kaktus i fikus su savršeni za njega. Obje ove biljke imaju prilično opipljive prednosti - neutraliziraju štetna zračenja.
 4. Pepper. U prodaji možete pronaći ukrasnu papriku, koja nakon cvijeća daje sasvim prave i jestive plodove. Imaju gorući okus i izraženu aromu. Takav dar neće samo ukrasiti kuhinju, već se može koristiti i kao hrana. To sigurno cijene i kuharice ili starije žene.
 5. Anthurium, odnosno muška snaga. Ovo je još jedno od rijetkih muških cvjetova koje se daje samo jačem spolu. Vjeruje se da anthurium raste dobro pored spotiphylluma, ovo bi cvijeće trebalo biti upareno s kućom. Anthurium je simbol seksualnosti, moći i muškosti.
 6. Orhideja. Ovo je način da priznate ženi da je lijepa. Bijele ili blijedo ružičaste nijanse cvijeta pogodnije su za mlade dame, ljubičasta i crvena naglašavaju dostojanstvo i životno iskustvo odrasle dame.
 7. Svekrvi jezik. Ova biljka može biti prekrasan poklon mladencima na vjenčanju. I poanta nije u tome što s ovim darom želite unijeti nesklad u obitelj, već upravo suprotno. Vjeruje se da cvijet materinog jezika upija svu domaću negativnost, ostavljajući vlasnicima svijetlu i dobru auru.
 8. Bonsai. Malo ukrasno stablo prava je filozofija, idealan poklon za mudre i duboke ljude. Dajući muškarcu ili ženi bonsaj, priznajete da duboko poštujete inteligenciju novog vlasnika biljke.
 9. Limunovo drvo. Vjeruje se da će ova biljka sigurno donijeti puno svijetlih i živopisnih emocija u kuću. Uobičajeno je davati stablo limuna kući u kojoj ima djece, to može zaštititi male članove obitelji od zlog oka. Štoviše, ovo nije samo lijepa, već i korisna biljka, koja će odbiti domaće, osobno uzgojene citruse?
 10. Dracaena. Ova biljka simbolizira početak nove ljubavi i rođenje obitelji. Ako mladi momak ili mlada djevojka ne mogu pronaći srodnu dušu, obavezno predstavite dracenu. Biljka će vam pomoći da pronađete svog muškarca i pronađete ljubav života. Glavna stvar je da se novi vlasnik počne brinuti za cvijet - on ga revno i pažljivo zalijeva, zaliva ga itd.

Kad darujete cvijet, obavezno uzmite mali novčić ili mali račun od osobe rođendana. Tako se isplati mogući zli znakovi.

Živi cvijet u loncu simbol je kontinuiranog života, rasta, energije i razvoja. Ovo je prekrasan poklon za bilo koju osobu u bilo kojoj prilici. Osim toga, ako dajete kućnu biljku iz srca, to će novom vlasniku donijeti samo sreću, prosperitet i sreću.

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci