Voće strasti nije uvijek korisno - kome je ovo voće kontraindicirano

Voće strasti je egzotično voće koje raste na tropskim lozama. Sorte voća razlikuju se po boji. Ovisno o području rasta, sorti, zrelosti, pasivno voće ima različit skup hranjivih sastojaka.

Voće strasti

Do 40% voća sadrži sok. Preostali sastav su vlakna, šećer, vitamini A, C, B, E, H, K, minerali željezo, kalij, magnezij i drugi. Ukupan broj vrijednih predmeta je zanemariv. Sjemenke pasivnog voća su jestive, ali kore sadrže veliku količinu otrovnih tvari.

Kalorični sadržaj fetusa je oko 68 kcal. Uglavnom se strasti voće dodaje voćnim sokovima za okus i aromu. Pulpa fetusa koristi se u kuhanju, tradicionalnoj medicini, kozmetologiji.

Ne postoje stroge zabrane upotrebe plodova pasije. Samo određene kategorije građana trebaju ograničiti svoju prehranu.

Individualna netolerancija

Kao i svako egzotično voće, i pasijsko voće treba jesti s oprezom ljudima ruskih širina. Plod ne spada u jake alergene, ali za ruske ljude to nije prirodan i poznat proizvod. Za prvo poznanstvo trebali biste isprobati mali komad. U slučaju dobre tolerancije, dopušteno je povećati dozu. U pravilu se alergija na egzotični fetus može izraziti putem probavnih smetnji, oštećenja dišnih putova, kožnih osipa. Ograničenja se posebno odnose na djecu mlađu od 3 godine, trudnice i dojeće žene.

Probavni problemi

Bilo koja akutna ili kronična bolest probavnog sustava kontraindikacija je uzimanju bilo kojeg svježeg voća, posebno egzotičnog. Kršenje uputa povlači za sobom poremećaje poput žgaravice, boli, proljeva. Pasijino voće ima laksativni učinak, pa je onima koji pate od labavih stolica nepoznatog podrijetla opasno.

Video: kako se jede pasijsko voće i kako je ono korisno za zdravlje

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci