Kako izvući osobu iz depresije: korisni savjeti

Osoba ima ugodnu osobinu, koja se očituje u suosjećanju za voljenim osobama. Kad prijatelj ili rodbina upadne u nevolju, vi mu se pomažete. Posebno je relevantan problem koji se tiče depresivnog stanja. To zaokuplja mnoge, ali nije svatko u stanju izaći. U tom slučaju rodbina dolazi u pomoć, mi ćemo vam dati učinkovite preporuke kako izvući osobu iz depresije.

Kako izvući osobu iz depresije

Simptomi depresije

 • melankolija, tuga, čežnja bez razloga;
 • produljena apatija, nespremnost na bilo što;
 • loš apetit ili, obrnuto, nekontrolirani "zhor";
 • gubitak interesa za stvari koje su nekada bile zabavne;
 • pogrešan način života;
 • loš san, noćne more;
 • krivnja bez razloga;
 • agresivnost, nervoza, razdražljivost;
 • bojevi straha i bijesa;
 • tendencije suicida;
 • loša koncentracija;
 • gubitak vlastitog "ja", osjećaj bezvrijednosti.

Što se ne može učiniti kad se osoba povuče iz depresije

Ako želite pomoći nekome bliskom, možete pogriješiti, to će dovesti do još većih poteškoća. Prije svega, psiholozi savjetuju da proučite suptilnosti koje će vam pomoći da vodite seansu bez stresa za osobu i sebe.

Nema potrebe za žalošću
Kad se rođak ili prijatelj osjeća loše, želi da mu se smili. To je prvo što mi padne na pamet. Ali to se ne bi trebalo učiniti. U najmanju ruku, pokušajte takve osjećaje ne pokazati otvoreno, jer ćete u protivnom gurnuti žrtvu na samogušenje i još veću depresiju. Nakon toga, ostaviti ovu „jamu patnju“ voljenoj osobi bit će izuzetno teško.

Ne očekujte da depresija nestane sama od sebe

Moderni ljudi imaju snažnu psihu, jer su prisiljeni stalno suočavati se sa stresom i nekako ih doživljavati. Ipak, prilično je teško sami prevladati dugotrajnu depresiju ili je ignorirati. Osobi je za potpuno postojanje potrebna interpersonalna komunikacija. Sa svoje strane, morate učiniti sve što možete kako biste ublažili muke ili ih čak pobijedili.

Nemojte opravdavati depresivno stanje
Ako voljena osoba duboko griješi, a depresija se razvija na ovoj pozadini, morate je zaustaviti. Ne upuštajte se u oštre izjave i slijedite prigodu žrtve. Važno je razumjeti da takvo ponašanje može biti uzrokovano ozbiljnim čimbenicima, na primjer, gubitkom voljenih osoba. Tada je patnja dopuštena. Ali ako govorimo o malim stvarima koje su pridonijele depresiji, te male stvari morate izbaciti iz nečije glave.

Ne gubi vjeru
Osoba koja se privremeno izgubila i umazana u ponoru patnje treba trenutačnu podršku. Nikada ne gubite vjeru u rođaka ili prijatelja, ne nazivajte ga „krpom“ ili drugim riječima ove vrste. Zadržite vjeru, čak i ako se čini da se osoba umotava i pati na toj osnovi. Pokušajte usmjeriti žrtvu do ispravnih odluka, a ne vodite ga slijepo za ruku.

Važne informacije!
Liječnici koji su specijalizirani za analizu psiho-emocionalnog okruženja, savjetuju da budu oprezni kada obavljaju dužnosti psihologa. Česti su slučajevi kada oni koji žele pomoći sebi postaju depresivni. Pokazivao je sve iste simptome kao i pacijent. Stoga vam savjetujemo da sve napravite promišljeno i da ne donosite nepristojne odluke.

Kako izvući suprugu iz depresije

 1. Nazovite blisku rodbinu supružnika i recite im situaciju.Zatražite od svoje žene da im pomogne u akciji, ali nemojte govoriti o depresiji i vašem pozivu.
 2. Ženama treba rame u koje možete zakopati nos i malo zaplakati. Ali ne treba sažaljenje, proso sjedi tiho i sluša supruge pritužbe. Kad to izgovori, postat će primjetno lakše.
 3. Ako vi i supruga često imate neugodnu stanku u razgovoru i nepovjerenje, zaboravite da je u depresiji. Ponašajte se ljubazno, veselo, na svaki mogući način razveselite srodnu dušu.
 4. Kada je osoba depresivna, svaka sitnica može mu izazvati strah i strah. Imajte to na umu kada razgovarate, provodite vrijeme zajedno.
 5. Pokušajte pronaći hobi za vas dvoje, uključite supružnika u novu zanimljivu aktivnost. Sjetite se o čemu je sanjala cijeli život, ali nije si mogla priuštiti. Ostvarite svoje snove.
 6. Nabavite joga, pilates, istezanje, ples, gimnastičke članove za vas dvoje. Žene pripadaju štedljivim ljudima, ona će sigurno hodati, jer ste to već platili.
 7. Češće vodite svog supružnika "ljudima", a prije toga se prepustite kupovini. Ne biste trebali pomoći depresiji u lice drugog problema zvanog "Nemam što obući."
 8. Iskoristite naviku da sve svoje slobodno vrijeme provodite na svježem zraku. Vi kao glava obitelji morate učiniti sve kako biste svoju ženu izbacili iz depresije. Organizirajte vožnje brodom, kupujte bicikle ili video zapise, idite na piknike.
 9. Ako je situacija svaki dan komplicirana, pišite supružnika psihologu. Malo je vjerojatno da želi ići samostalno, možete se dogovoriti da liječnik upozna pacijenta u mirnom okruženju.

Kako izbaciti svog supruga iz depresije

Kako izbaciti svog supruga iz depresije

 1. Muškarci iz djetinjstva uče da čuvaju svoje emocije u sebi, da ne plaču, da doživljavaju poteškoće bez vanjske pomoći. Ali kada ste u braku, to usklađivanje je neprihvatljivo.
 2. Prije nego što poduzmete bilo koju akciju, napravite plan. Razmislite što vam se muškarac najviše sviđa. Možda je već dugo želio promijeniti automobil ili se baviti sportom.
 3. Morate shvatiti da osoba u depresiji možda neće odgovoriti na način na koji želite. Ako muž ne želi razgovarati, dogovorite romantičnu večeru i pokušajte ga dovesti do dijaloga.
 4. Zatražite pomoć prijatelja supružnika, možda će oni dati praktične savjete. Ne vršite pritisak na muža, nazovite njegovo povjerenje. Jasno im napišite da ste uvijek tu. Budite savršena supruga, ljubavnica i majka.
 5. Ako vam se situacija nađe u zastoju, predložite da se obratite psihologu. Recite da to nije sramota, specijalist će čovjeka voditi na pravi put. Kao dodatak, gledajte motivacijske filmove i zajedno čitajte knjige.

Tehnike psihološke pomoći

Prebacivanje pažnje

 1. Metoda je prilično učinkovita. Dok je vaša voljena osoba usredotočena na problem, zbog kojeg je u depresivnom stanju, morate neupadljivo prebaciti njegovu pažnju.
 2. Da biste to učinili, dovoljno je pozvati osobu da se odmori i udahne na svježem zraku. Prošećite parkom, ako je moguće posjetite akumulaciju. Nema potrebe postavljati ciljeve bilo gdje, samo hodati. Ispričajte svoje smiješne životne priče.
 3. Ne boli se tema od koje je voljena osoba depresivna. Šetajte i razgovarajte o svemu. Raspravite o vremenu, problemima u svijetu. Možete pokrenuti bezazlen argument. Vaš je zadatak da osoba prevlada depresiju i odvrati od negativnosti.

zabava

 1. Bez obzira koliko ovo bahato zvučalo, uobičajena zabava i pozitivno raspoloženje mogu u potpunosti odvratiti od problema. S druge strane, osobi koja je depresivna teško je svladati sebe i ići zabavljati se.
 2. Na takav se korak jednostavno treba odlučiti kako biste privremeno zaboravili na hitan problem. Pokušajte posjetiti mjesto za zabavu uz minimalan kontakt s drugim ljudima. Voljena osoba ne želi održavati dijalog svake sekunde.
 3. Stoga nemojte bacati zabave i ne posjećivati ​​noćne klubove. U kazalište se preporučuje zanimljiva predstava, cirkus ili poznato kino. Ekstremne opcije bile bi idealne.
 4. Ako si financijski možete priuštiti skok s padobranom, letjeti balonom ili viseće jedrilice, zaista biste pomogli voljenoj osobi. Takve su emocije nezaboravne, problemi jednostavno nestaju u pozadini.
 5. Ni u kojem se slučaju ne okupljajte u uskom društvu (govorimo o pristojnom spolu), ne gledajte tužne melodre i filmove. Takva su druženja uz razgovor sa srcem još više depresivna. Problem ne treba dijeliti, treba se boriti.

ljubimac

 1. Stručnjaci već dugo prakticiraju liječenje depresije uz pomoć kućnih ljubimaca. Preporučuje se da otkrijete od voljene osobe unaprijed kako se odnosi prema životinjama i postoji li alergija na vunu.
 2. Nakon toga možete priuštiti ugodno iznenađenje. Stoga će briga i ljubav prema životinji sve probleme i depresivno stanje staviti u pozadinu. Životinja će se razveseliti u kratkom vremenu.

katarza

 1. Slična se metoda koristi prilično rijetko, ali ponekad je učinkovitija od ostalih. Da biste se mogli nositi s teškom depresijom, morate djelovati suprotno svim gore navedenim savjetima. Osoba treba zaroniti glavom u tugu i čežnju.
 2. Tako dolazi do oslobađanja stanja uma. Usporedite, dok gledate dirljiv film, možete nasmijati tijekom sesije. Jednom kad se slika završi, sakupit ćete svoje misli, kako se pojavljuje sjajno raspoloženje. Počinjete cijeniti život i uživati ​​u njemu.
 3. Ma koliko vam se ova metoda činila paradoksalnom, ona zaista djeluje. Harmonija se pojavljuje u duši, glava postaje bistra. Ovo je svojevrsna šok-terapija za živčani sustav. Stoga, pobrinite se da je osoba spremna za to.

Lijekovi za depresiju

Lijekovi za depresiju

 1. Dešava se da depresija preraste u patološko stanje. Ovdje je potrebna pomoć stručnjaka. U pravilu su propisani lijekovi. U većini slučajeva propisani su antidepresivi.
 2. Ako je voljenoj osobi dijagnosticiran bipolarni poremećaj, propisani su lijekovi s učinkom poboljšanja raspoloženja. Lijekovi pozitivno utječu na živčani sustav, normalizirajući opće stanje.
 3. Antipsihotici i antipsihotici pomažu u oslobađanju od zatajenja, praćeni depresijom. Anksiolitičari su propisani u maničnom stanju. Bupropion je potreban za disstimiju.
 4. Antidepresivi su propisani za složena depresivna stanja. Sastav djeluje na posrednike u tijelu. Oni djeluju kao posrednici koji prenose impulse u moždano tkivo, regulirajući emocije.

Da biste voljenoj osobi prevladali teško razdoblje u životu, preporučuje se unaprijed pripremiti se i proučiti praktične informacije. Pokušajte sebi pomoći. Pokušajte pribjeći svim gore navedenim metodama. Ako sve drugo ne uspije, uvjerite voljenu osobu da posjetite stručnjaka. Možda će mu trebati stručna pomoć i lijekovi.

Video: kako pomoći prijatelju ako je u depresiji

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci