Kako uzgajati mahovinu kod kuće

Kako uzgajati mahovinu kod kuće? Samo ne pitaj zašto. I nemojte reći da on lijepo raste na ulici. Na ulici - nije u loncu na prozorskoj dasci.

Kako uzgajati mahovinu

Prvo ga uzgajajte u velikom okruglom akvariju s odgovarajućim okruženjem. Diviti. Onda ćemo vidjeti zašto ili poludjeti, dati dva!

Štoviše, tamo gdje raste, neka bude i tamo. A kod kuće još morate naporno raditi da biste to uspjeli. Stroge točke vlažnosti i količine svjetlosti neće dopustiti da komad mahovine iz šume ugura u staklenku i sjedne, čekajući lijepu sliku.

So. Sadimo mahovinu kod kuće. Zaustavljanje. Kako saditi? Nijedna vrsta nema korijenje ili sjeme. Što ćemo propagirati? Sporovi, kao u prirodi. A gdje ih nabaviti? Ne lutajte mikroskopom u potrazi za.

Zapravo je sve jednostavno. Idemo u šetnju. Ne idemo u šumu Šumska mahovina koja raste na drveću vrlo je agresivna i mutna. Umjesto alpske idile, nakon bombardiranja dobit ćete prebrojane ruševine. Potrebna nam je mahovina koja raste na kamenju, snagama, starim zidovima. Čak i samo na zasjenjenoj strani zgrada.

Malo se zakuknemo. Jednostavno možete ukloniti zapis. Tko tamo piše: pažljivo, ne oštetite korijenje? Imali biste bonus. Nobel. Ipak, prvi put u milijunima godina otkrili su korijenje mahovine!

I mi mirno kucamo kući. Usput, u prirodi vrijeme sazrijevanja spora iznosi otprilike srpanj i kolovoz.

Povrće shake

Ako samo stavite ploču biljke na dno akvarija, tada će se osušiti. I nećete dobiti prekrasan krajolik. Stoga ćemo napraviti koktel. Ne, ne za piće. Za podmazivanje površina. Da biste ga pripremili, potreban vam je samo blender. Evo nekoliko recepata:

  • 100 g mahovine, 2 žlice. l. kiselo vrhnje, 200 ml čiste vode.
  • 200 g biljke, 400 ml bilo kojeg piva, 1 žlica. l. granulirani šećer.
  • 1 žlica. mahovina, 2 tablete aspirina, 2 žlice. obična voda.
  • 200 g biljke, 200 ml kefira, 300 ml vode, 1 žličica. šećer.

Uzimamo sastojke iz bilo kojeg recepta. Pa, oni koji su pri ruci. Stavili smo ga i zabavili u zdjelu ili vrč. Zatim veselo samljeti blender. Upozoravam vas odmah: mirisi koktela koji koriste mliječne proizvode su gadni. Pa, ništa. Ljepota uvijek zahtijeva ...

Nanesite sastav

Naravno, i prije pripreme ove prekrasne gnojnice, uredili smo šljunak unutar akvarija. Stavili su umjetni dvorac, staru koru. Na dno su dodali pijesak, sipali malo sitnog šljunka. Je li zaista šarmantan? Ali nešto nedostaje.

Što je slavni lik iz crtića rekao svima tamo? Neće biti dovoljno. Nije dovoljno! Dodajte estetiku. Usput, smrad iz vrča već je njušio. Sad uzmi stari kist. Umočite ga dobro u koktel i počnite pisati. Kamenjem, kaštelom, snagama. Razmažite od srca, ne žalite. Možete čak i malo prskati.

Ostatak će biti odnesen u dvorište. Tamo odabiremo najmračniji i najteži kutak. A točno na zidovima crtamo gnojnicu. Sve što mi je palo na pamet. Iako vaš autogram. Dobri rezultati se dobivaju pri crtanju šablonom. Gosti će još dugo cijediti mozak jer bi mahovina tako mogla rasti. Naravno, do posljednjeg ih držite u mraku. Ipak, ovo vam je ekskluzivno!

Naravno, tada će mahovina napuniti sav slobodni prostor. Ali čak i pahuljast mekani zid privlači oko. I ne bojte se naštetiti zgradama. Mahovina ne uništava bazu, već je samo pokriva poput tepiha.

Gotova boja smjese je gotova. Ali naš posao još nije. Pređite na sljedeći korak.

Njega nakon sjetve

Da, da. Naše razmazivanje gnojnice naziva se znanstveno sjetva spora. A ako ima sjetve, onda mora biti usjeva! I što je još potrebno za dobivanje? Tako je - briga.

Kako posaditi mahovinu

U principu, kod kuće se sastoji u povremenom navlaženju mahovine i povlačenju akvarija na suncu, a zatim natrag. Samo dva sata, rano ujutro, ali uvijek svaki dan. Inače, naš kućni ljubimac neće imati onu poželjnu sočno zelenu nijansu. Sve ostalo vrijeme može biti u sjeni. Ali ne baš u stražnjem dijelu sobe. Bolje negdje kraj prozora, ali s pokrivačem.

O hidrataciji. Ujutro smo ustali - gledamo u čašu. Postoji li kondenzacija? Tako danas ne morate zalijevati. Je li čaša potpuno suha? Stupimo iza pištolja za raspršivanje. Usput, voda u njemu je isključivo odmrznuta. Ili filtrirano. Inače će se na mahuni pojaviti ružan bijeli premaz. To nam uopće nije potrebno.

Zašto pištolj za raspršivanje, a ne limenka. Jer mahovina pije na površini tijela. On nema korijena. Stoga, malo spreja na biljku. Uredno, bez fanatizma. Preljev prijeti zamračenjem i smrću. Pojavit će se ćelave mrlje, plijesan. Sva ljepota uzalud.

Naravno, ti se postupci provode tek nakon što vidite rezultat tekućine za crtanje. To se obično događa u roku od oko 10 dana. Do ovog trenutka bolje je akvarij jednostavno prekriti komadom stakla ili debelim filmom. Na suncu tijekom ovog razdoblja ne nosite! Ali budite sigurni da dolazite jednom dnevno.

Zatim, nakon što mikro sustav prilagodi svoju klimu, jednostavno se morate diviti mini-alpskom travnjaku na svom stolu.

Zanimljivi programi

  1. Umjesto akvarija, možete uzeti široku bocu. Pa čak i s plutom. Poznat je slučaj kada je jedan čovjek posadio mahovinu u takvu bocu, zalijevao je. Korica i više nije otvorena. To je bilo prije više od 40 godina. A mikrosistem je i dalje živ. Sa svojom klimom, razinom vlage i, naravno, mahovinom. Pokušaj ponovo!
  2. Usput, znanstveni svijet još uvijek ne poznaje štetočine i bolesti kakve bi mahovina željela. Osim ako je plijesni ponekad ne okusi. Pa čak i tada, samo nakon jakog prekomjernog vlaženja.
  3. Ne držite odredišta u blizini baterije centralnog grijanja. Previše suh zrak štetan je za mahovine.
  4. Što su kamenje grublje u tvom sastavu, biljka će se lakše držati na njima. Glatki šljunak će ostati ćelav. Usput, savršeno ih zamjenjuju slomljene komade iz keramičkih posuda. Samo bez ostakljenja.

Kako uzgajati mahovinu kod kuće? Vrlo je jednostavno i zabavno. Uglavnom čak i zabavno. U ovom slučaju to ne zahtijeva mnogo truda i materijalnih troškova. Pa, osim kupnje akvarija.

Video: stvaranje živog zida od mahovine

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
Kretova Julia
Kretova Julia

Stranica je vrlo korisna !!!! Zanimljiv opis ....

Natalia
Natalia

Kupio sam mahovinu u trgovini, napravio recept sa kiselim vrhnjem - u danu je sve preraslo plijesan. Što sam učinio krivo?

wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci