Kako napraviti karamelne kokice: 3 recepta

Navika da nešto gricnete dok čitate knjigu ili gledate film može negativno utjecati na figuru ako koristite peciva, sira i sličnu ukusnu, ali visokokaloričnu hranu. Lako ga je zamijeniti s kokicama koje imaju pristojan sadržaj kalorija od 401 jedinice, ali na 100 g proizvoda. Jedenje toliko puno odjednom je teško, pa kokice i dalje ostaju dobra alternativa čvrstoj prehrani. Nije ga teško skuhati, nekoliko je jednostavnih recepata dostupnih novačkim kuharima.

Kako napraviti karamelne kokice

Kako su nastale kokice

Delicije koje bi se odmah svidjele velikom broju ljudi rijetko se pojavljuju na svjetskom tržištu. Čak je i čokolada prešla dug put od ritualnog sastojka do aristokratskog jela.

Kukuruz je odavno poznat; Meksiko i Peru nazivaju se njegovom domovinom. Prema arheološkim nalazima, može se tvrditi da je kukuruz uzgojen prije 7 tisućljeća. Povijest nije sačuvala imena izumitelja kokica. Oni samo govore o narodima u kojima je ovo predjelo bilo popularno i pojavilo se prije svih ostalih. U drevnim naseljima Indijanaca pronađena su jela za pravljenje kokica u žitaricama i na koprivi, kao i pojedinačna zrna vrlo raznolike sorte koja će se otvoriti pod utjecajem visokih temperatura.

Meksikanci su problem riješili na osebujan način, polaganjem zrna na vruće kamenje. Gozbe su u Europu stigle tek u 17. stoljeću. U Americi su kokice dosegle vrhunac u 30-ima 20. stoljeća. Prve okuse u kokicama uvedene su krajem 19. stoljeća. Ideja je pripadala Friedrichu Rückheimu, koji je dodao slatki sirup. Zatim je došla moda oštrog okusa, sira, vanilijeve karamele.

Predjela su bila nezgrapna, a s izumom mikrotalasa za ljubitelje kokica došlo je novo doba kada je kuhanje bilo brzo i jednostavno. Razvijene su posebne vrećice u koje su se skladištila i prodavala zrna kukuruza. Sada svatko može napraviti kokice kod kuće, znajući sigurno da u njoj nema konzervansa ili stabilizatora.

Tehnika kuhanja

Glavni uvjet da se kukuruz otvara je visoka temperatura. Kokice možete kuhati u tavi ili u mikrovalnoj. Klasični recept za poslastice od karamela sastoji se od kukuruznih koštica, vode i šećera.

Šećerna karamela
Istovremeno će biti potrebna 2 plamenika. Na jednom se stavlja tava, na njezino dno se sipa zrno, raspoređuje se ravnomjerno.

Važno je: tava mora biti čvrsto zatvorena poklopcem, inače će sve ukusno letjeti u kuhinju.

Drugi plamenik bit će potreban za karamel. U malu tavu s debelim dnom ulije se voda, šećer se izlije u omjeru 1: 1 i kuha uz stalno miješanje. Jednom kada se mješavina počne bubnuti, od nje se ne možete odmaknuti. Potrebno je pratiti proces zamračenja i stalno miješati. Ravnomjerna jantarna nijansa ukazuje na spremnost karamele. Brzo je maknu s vatre, uliju kokice, pomiješaju i ostave da se ohlade, ne pokušavajući odvojiti ljepljive pahuljice. Da bi se slatka masa ravnomjerno raspodijelila, morate prilagoditi vrijeme tako da kokice i karamela budu gotovo istovremeno i imaju istu temperaturu.

Nakon što se poslastica ohladi, čestice se lako odvajaju rukama.

Medna karamela
Tehnika izrade karamelnih kokica
Dio šećera možete uspješno zamijeniti medom. Boja takve karamele bit će smeđa, a okus zasićen. Za kuhanje trebat će vam:

  • 2 žlice meda;
  • 100 grama šećera;
  • 75 g maslaca;
  • 0,5 žličica cimeta.

Tehnika izrade kokica je standardna. Najbolje žitarice zagrijavaju se u tavi od lijevanog željeza s debelim zidovima.Pomiješati ih bez otvaranja poklopca u takvom jelu problematično je zbog velike težine. Ali kukuruz se otkriva brzo i ravnomjerno.

Karamel sirup kuhamo do zlatne boje, a zatim brzo izmiješamo kokice. Ako se pokazalo ljepljivim, onda ga trebate malo osušiti već u ljusci karamele.

Vrijedno je zapamtiti: med se može zapaliti, stoga pri kuhanju treba biti oprezan i ne odvraćati pozornost od postupka.

Voćna radost
Za one koji su kontraindicirani u medu, korisna je opcija zamjene s bilo kojim sirupom. Karamel od brusnice, maline i ribizle vrlo je ukusan. Načelo pripreme apsolutno se ne razlikuje od meda, proporcije su iste.

Neke domaćice koriste mali trik kako bi bolje rasporedile karamel preko kokica. Nakon uklanjanja karamela s vatre, tamo sipaju 0,5 žličica sode i brzo miješaju masu. Pjena se povećava i povećava nekoliko puta u volumenu, postajući vrlo lagana. Smjesa se lako distribuira i ne lijepi kukuruz.

Radi boljeg sušenja karamela se deli na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, namazan biljnim uljem.

Za neke je povoljnije koristiti mikrovalnu, a ne tavu za otvaranje kukuruza. Ova je opcija također dopuštena. Karamela može biti s bilo kojim ukusom, svaka domaćica ima svoj naglasak za recept. Delicija se ispostavila vrlo ukusnom, bez štetnih aditiva i mnogo ekonomičnijom od kupljene.

Video: domaća karamelna kokica

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci