Kako oprati kožne rukavice kod kuće

Jeste li znali da su kožne rukavice obično zaprljane? Na tamnom materijalu to nije baš uočljivo, ali postoji problem. I već poštena koža postaje prljava doslovno pred našim očima. Što učiniti? Uostalom, apsolutno svi izvori tvrde da je nemoguće navlažiti kožu. Kako oprati kožne rukavice? Ispada da je vrlo jednostavno. Idemo.

Kako oprati kožne rukavice

Mogu li kožne rukavice biti mokre?

Možeš. Jedino vrijedi zapamtiti da mokro ne treba fermentirati rukavice nekoliko sati. Trebalo bi biti brzo pranje. Kako ga potrošiti bez štete koži?

Trebat će vam:

  • bistra voda (2 posude)
  • tekući sapun (preporučuje se glicerin ili dijete)
  • kalup za sušenje (u obliku četke, plastike ili žice)
  • suhi ručnik (idealno - tkanina od mikrovlakana), 2 komada

Postupak je vrlo jednostavan, svatko to može učiniti. U jednom spremniku trebate donijeti toplu otopinu sapuna. Nije vruće! Otprilike 35-37 ° C. Sada na ruke stavljamo rukavice i počinjemo ih oprati. Samo vani! Pokreti bi trebali biti kao da sapuniš ruke. Neki napori mogu se uložiti na zglobove. Ali nije jaka. Kožne rukavice se ne mogu trljati i lupkati. Ne perete kamion.

Koliko traje pranje? Ne mogu biti točne preporuke. Sve ovisi o stupnju onečišćenja. Usput, ako rukavice nikada nisu oprane, preporučuje se nekoliko puta promijeniti otopinu sapuna novom. Čim voda prestane potamniti, to znači da su vaše kožne rukavice postale čiste i možete prijeći na sljedeću fazu.

Vijeće. Neke se vrste kože mogu proliti. Stoga otopina sapuna može potamniti vrlo dugo. Stoga ne miješajte prljavu i obojenu vodu.

Nakon završetka postupka pranja, morate isprati rukavice. To možete učiniti u zasebnom spremniku s čistom vodom. A kožu možete isprati točno ispod slavine. Ne trošite se dugo. Tijekom brzog pranja, koža se neće moći natopiti otopinom sapuna. Stoga će nekoliko minuta ispiranja biti sasvim dovoljno.

Važno! Čitav postupak pranja i ispiranja kožnih rukavica nije uklonjen s četkica. U suprotnom, materijal se može nepopravljivo deformirati.

Sada morate položiti ručnik (mikrofiber) na ravnu površinu. Na primjer, na stolu. Rukavice od vlažne kože postavljene su na vrh tkanine. Pokrijte drugim komadom tkanine. I lagano pritisnuta, poput preše. Ključna riječ je lagano.

Ne naslanjajte se svom težinom i ne stavljajte težinu na nju. Bolje je prebaciti rukavice na suho područje tkanine i ponoviti lagani push-up. Ne pokušavajte u potpunosti osušiti vaše kožne rukavice. Ručnikom to nije moguće. I ne pokušavajte ih snažno uvijati ili istiskivati. U suprotnom, nakon sušenja možete dobiti potpuno oštećen pribor koji nije prikladan za daljnju upotrebu.

Važno! Samo ne treba sad o činjenici da koža ne može biti mokra, o deformacijama, o skukogovanie. Tko kaže da trebate uliti vodu INSIDE rukavice? Ili vam je zabranjeno nositi ih na jesen jer pada kiša? Ne slušajte gluposti koje poput papagaja ponavljaju sve izvore. Samo slijedite preporuke i mirno operite kožu.

Kako sušiti kožne rukavice?

Toplo se preporučuje da ne sušite kožne rukavice dok ležite. Savjetujemo da ih pažljivo poravnate i stavite u posebnu odoru. Usput, uopće nije potrebno kupiti skupi plastični kalup. Dovoljno je napraviti vrstu četke od debele žice i popraviti je okomito.

Sada ostaje samo lagano ispraviti rukavice i staviti ih na toplo, suho mjesto.Ni u kojem slučaju pribor ne postavljajte u blizinu radijatora ili drugih uređaja za grijanje. Takvo ekstremno sušenje ne utječe na stanje kože na najbolji način. I u većini slučajeva mogu se pojaviti pukotine ili nabori.

Vijeće. Kožne rukavice uvijek se prirodno moraju osušiti.

Kako se brinuti o kožnim rukavicama nakon pranja?

Nakon sušenja kožne rukavice treba pravilno tretirati. Ne možete ih samo obući i nositi. Tijekom pranja koža pomalo gubi sjaj i elastičnost. Stoga može puknuti. Da biste izbjegli takvu smetnju, trebat će vam ricinusovo ulje (može se zamijeniti glicerinom) i pamučni jastučić (komad meke krpe).

Kako brinuti o kožnim rukavicama nakon pranja

Mala količina ricinusovog ulja nanosi se na runo. Zatim brzim glatkim pokretima trljaju cijelu površinu rukavica. Pogodnije je to učiniti stavljanjem pribora na četku. Nakon podmazivanja možete malo trljati ruku kako biste vratili elastičnost koži.

Zatim uklonite rukavice i ostavite ih na obrascu 20-25 minuta da upije ulje ili glicerin. Sve, nakon toga možete opet dočarati elegantan izgled.

Vijeće. Nemojte sipati mazivo izravno na kožu, samo na pamučnu vunu ili krpe. Inače, na rukavicama mogu ostati tvrdokorne mrlje. I nemojte uzimati previše masti. Koža se jednostavno ne upije i već će okolo obojati uljem.

Nekoliko korisnih prijedloga

Rukavice od lakirane kože mogu se prati. Ali samo vrlo brzo i pažljivo. Umjesto podmazivanja nakon sušenja jednostavno polirajte kožu mekom krpom. Ako se bojite da ih pokvarite vodom, onda ih jednom tjedno obrišite sokom od luka. Samo izrežite luk i protrljajte patentnu kožu. Zatim obrišite na suho.

Kožne rukavice se ne preporuča prati unutar. Bolje je otpustiti oblogu (ako je moguće) i odvojeno je oprati.

Ako su rukavice u početku bile bez podloge, tada će vam pomoći narodna mudrost. Ulijte malo praha od talka ili suhi škrob. Lagano zaglavite i protresite rukavice. Nakon što ih okrenemo iznutra. Srednjom tvrdom četkom uklonite prašak. Ponavljajte postupak sve dok talka u prahu ili škrobu više ne potamne. Obično je dovoljno nekoliko ponavljanja.

Pokušajte spriječiti pranje kožnih rukavica. Uostalom, nekoliko minuta dnevno dovoljno je da ih obrišete vlažnom krpom od prašine, nakon što ih dobro protresete.

Sada znate oprati kožne rukavice. I više se ne možete brinuti zbog čistoće ovog elegantnog dodatka.

Video: kako očistiti kožne rukavice

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci