Kako otvoriti automobil ako je baterija mrtva

Činjenica da je baterija u automobilu stvar koja nije dugotrajna ni za koga nije tajna: ona ima tendenciju postepenog propadanja i pražnjenja, posebno u slučaju dugog vremena u praznom hodu (posebno za one baterije koje su već proradile 2/3 postavljenog radnog vijeka) , Dakle, za 3 tjedna napunjenost gotovo svake baterije može se spustiti na nulu, što će zauzvrat onemogućiti otvaranje automobila standardnom metodom zbog trenutnog sigurnosnog sustava automobila.

Kako otvoriti automobil ako je baterija mrtva

Očito, ako automobil ne reagira na signal s daljinskog upravljača, a alarm je i dalje uključen, tada možete pokušati otvoriti vrata uobičajenom tipkom. Međutim, postoji jedno "ali": ako se prije toga automobil otvorio isključivo uz pomoć ključa, ova metoda možda neće funkcionirati zbog dušika ili začepljenja larve brave.

Savjet: da biste izbjegli ovu situaciju, preporučuje se otvaranje automobila običnim ključem barem dva puta mjesečno. To će pomoći u sprječavanju razvoja oksidativnih procesa u budućnosti.

Ali ne biste trebali nazvati službu TO-a u napadu panike, jer automobil možete otvoriti mrtvom baterijom pomoću nekoliko metoda, a koje se uvjetno mogu podijeliti u tri skupine:

 • Metoda opskrbe vanjskim naponom na bateriju koja se nalazi ispod haube stroja;
 • Metoda vanjskog napajanja generatora napona;
 • Hitne metode.

Svaka od metoda koje pripadaju određenoj skupini ima različit pristup otvaranju automobila, no nisu univerzalni jer se sigurnosni sustavi svih marki automobila razlikuju po svojoj strukturi.

Vanjski napon akumulatora

Očito, da biste primijenili vanjski napon na bateriju koja se nalazi ispod haube, mora se na neki način otvoriti. U tu svrhu koristi se klinova pumpa ili, kako se ovaj uređaj naziva u Rusiji, pneumatski jastuk s ručnim pumpanjem zraka. Pored njega, trebat će vam i:

 • Bakrene žice s presjekom 2 mm2 što je duže moguće (obično 1,5-2 metra);
 • Prijenosna ili zamjenska baterija ili drugi izvor energije.

Suština metode je vrlo jednostavna: budući da zračni jastuk zauzima vrlo malo prostora kada ga je presavijen, prilično ga je lako ugurati u jaz između karoserije automobila i haube. Uz pomoć kruške potrebno je brzo naduvati jastuk kako bi se malo povećao jaz, tako da je moguće u njega utaknuti pozitivnu žicu u pražnjenu bateriju. Očigledno je da trebate staviti jastuk na stranu u kojoj se nalazi akumulator automobila.

Čim je bilo moguće spojiti plus žicu na plus baterije, ona mora biti povezana s plusom vanjskog izvora napajanja, ne zaboravljajući da minus odnesete na zemlju stroja (obično spojenu na neobojenu maticu kotača). Nakon što se vanjski izvor napaja, postat će moguće pokrenuti automobil i napuniti bateriju.

Savjet: uvijek biste trebali pažljivo provjeriti ispravnost spajanja plus i minus žica; jedina pogreška može dovesti do kobnih posljedica! Ako je zračni jastuk napuhan do maksimalnog stanja, a plus i minus se ne mogu razlikovati, možete koristiti kameru na svom pametnom telefonu.

Vanjsko napajanje generatora

Ako je iz nekog razloga nemoguće podići haubu pneumatskim jastukom u automobilu, možete generatoru isporučiti vanjsku snagu; Ova opcija djeluje u 95% slučajeva. Da biste primijenili napon, morate imati:

 • Dizalica za auto i postolje;
 • Prijenosna baterija ili drugi vanjski izvor napajanja;
 • Bakrene žice s presjekom 2 mm2 što je duže moguće (obično 1,5-2 metra);
 • Set ključeva.

Prva akcija bit će podizanje automobila pomoću dizalice i posebnih postolja za to. Da biste skinuli prednje kotače sa tla apsolutno je potreban, dovoljan je samo mali razmak kako bi se omogućilo puzanje ispod haube.

Savjet: važno je uvijek koristiti stalke za dizalice (u ekstremnim slučajevima mogu se pojaviti obični drveni blokovi). Njihova neuporaba, pogotovo ako je automobil na neravnoj površini, opasna je za zdravlje i život!

Nakon što je prednji dio automobila podignut i općenito stabilan na dizalici, trebali biste uvući se ispod haube i ukloniti zaštitne kutije motora ključevima, jer oni blokiraju slobodan pristup generatoru. Zatim ponovno morate pronaći zaključak na koji možete pričvrstiti pozitivnu žicu iz vanjskog izvora napajanja; minus je prikazan na karoseriji automobila.

Zatim biste lagano spustili automobil s stražnja vrata i pokušali ga pokrenuti pomoću daljinskog upravljača.

Načini otvaranja vozila u nuždi

Korištenje hitnih metoda otvaranja automobila vrlo je obeshrabreno jer u velikoj većini slučajeva podrazumijevaju oštećenje ili potpuni kvar bilo kojeg dijela automobila i, kao posljedicu, naknadni popravak.

Načini otvaranja vozila u nuždi

Prvi način je upotreba tanke žice (ili niti) kao alata za izvlačenje, s kojim trebate zakačiti otvarač vrata iznutra. Ova je metoda pogodna uglavnom za stare modele domaćih automobila (do 2014.).

Dno crta je jednostavna: na žici ili navoju, koji se mora pažljivo umetnuti u otvor između vrata i karoserije automobila, treba napraviti malu petlju: treba zakačiti ručicu prema gore. Ako ne možete provući nit, onda možete ponovo koristiti pneumatski jastuk.

Ako se vrata i dalje ne otvaraju, iako je ručka u gornjem položaju, pomoću petlje možete zakačiti ručicu za otvaranje haube koja se u nekim automobilima (na primjer, Chevrolet Aveo) nalazi ispod vozačevog sjedala.

Druga metoda već koristi kao element za otvaranje kapuljače ne polugu koja se nalazi u kabini, već pogonski kabel koji se nalazi u blizini rešetke hladnjaka. Ova metoda ne zahtijeva uporabu zračnog jastuka. Budući da kabel poklopca obično ide ili uz jedno od krila, ili u neposrednoj blizini rešetke hladnjaka, može se uhvatiti žicom kao u prethodnoj metodi.

Savjet: očigledno je da su napadači svjesni dvije opisane metode, pa je potrebno unaprijed isključiti mogućnost izvođenja takvih trikova od strane trećih osoba, izgradivši individualnu zaštitu.

Treća metoda djelomično ponavlja gore navedeno i sastoji se u korištenju metalnog ravnala (drveni će se brzo slomiti), kao glavnog alata za slabljenje vuče brave. Brtva se uklanja s vanjske strane prozora, a ravnač se gura u rezultirajući jaz kako bi se pritisnula vuka. Opet, ova metoda je pogodna za zastarjele domaće automobile.

Ako gore opisane metode, iako se uvjetno nazivaju hitnim slučajevima, uzrokuju lokalnu štetu (na primjer, brtvljenje gumenim trakama na prozoru ili kablu s kapuljačom), tada se sljedeće metode uopće ne preporučuju - koštat će manje pozivati ​​brigadu iz servisnog centra nego platiti za popravak ili zamjenu dijela ,

Dakle, najjednostavniji način otvaranja vrata "barbarskom" metodom je razbijanje stakla vozača čekićem ili drugim teškim predmetom. U nekim slučajevima očajni vlasnici automobila koriste pesnicu za takve svrhe, potpuno zaboravljajući na sigurnosne mjere.Ako morate hitno ući u automobil, prvo umotajte šaku u neki komad tkanine, umotavajući četku što je čvršće moguće.

Savjet: na prozorima nekih automobila postoji "prozor", koji je relativno male veličine i košta znatno manje od cijelog prozora. Očito je bolje razbiti prozor.

Također se mogu koristiti ekspanzijski klinovi za otvaranje vozila u nuždi, koji se, odvajajući se od bočnih strana iznutra, prisiljavaju na vrata da se pokore i otvore. Ova će metoda vjerojatno dovesti do pucanja ličinke dvorca i, kao rezultat, naknadnog popravljanja cjelokupnog sigurnosnog sustava stroja.

Općenito, kako ne biste morali pribjegavati bilo kojoj nestandardnoj metodi otvaranja stroja, uvijek biste trebali pažljivo pratiti napunjenost baterije i spriječiti njeno potpuno pražnjenje. Za to je potrebno samo:

 1. Motor u potpunosti zagrijte najmanje dva puta mjesečno u slučaju dugog parkiranja.
 2. Ako je moguće, jednostavno isključite sve elektroničke sustave automobila tijekom stanke.
 3. Isključite dimenzije, stražnja svjetla i glazbu.
 4. Redovito provjeravajte napunjenost baterije multimeterom.

Preporučuje se mijenjati bateriju u automobilu svake 3-4 godine - to će dodatno spriječiti mogućnost njegovog pražnjenja. Treba imati na umu da česta upotreba vanjskih izvora energije negativno utječe na cjelokupni rad akumulatora.

Video: kako otvoriti automobil ako je baterija mrtva (Range Rover)

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci