Kako isključiti alarm na automobilu bez privjesa za ključeve

Za većinu ljudi u modernom društvu automobil je sastavni dio života: prema statistikama, svaki njegov vlasnik u njemu provodi oko 20 sati tjedno. Prije ili kasnije, neke će se stvari pojaviti u automobilu kako bi se spriječila njihova krađa, poput samog automobila, na automobilu se postavlja alarm. Radi besprijekorno zbog jednostavnosti svog uređaja, glavna stvar je nadzirati napunjenost baterije, međutim, iz nekog razloga može doći do situacije u kojoj morate hitno isključiti alarm, a da pritom ne pritisnete ključ (na primjer, napunila se baterija ili je potpuno izgubljena).

Kako isključiti alarm na automobilu bez privjesa za ključeve

Postoje dva načina isključivanja alarma bez upotrebe gumbe za automobilski ključ:

 1. Tvornički prijevod alarma iz sigurnosnih u hitne, hitne slučajeve;
 2. Kodirano gašenje alarma s posebnim PIN kodom.

U ovom je slučaju vrlo važno znati gdje se nalazi posebni gumb - "Valet", pritiskom na koji elektronika automobila ulazi u servisni način ("Valet" - sluga, pomoćnik na engleskom). Upotreba gumba potrebna je kod bilo koje metode deaktiviranja alarma. Ovisno o marki i modelu stroja, položaj ovog gumba varira, ali u većini slučajeva se nalazi:

 • s desne strane papučice za gas ili samo s lijeve strane papučice kvačila;
 • u kutiji kutije s osiguračima ili u neposrednoj blizini;
 • ispod stupa upravljača, lagano udubljen;
 • ispod prednje ploče.

Tvornički način isključivanja alarma

Isključivanje alarma tvorničkom metodom svodi se na činjenicu da morate koristiti kombinaciju gumba Valet i bilo koju papučicu (ili par papučica) koja je unaprijed instalirana u servisnom centru. Ove izuzetno važne informacije uvijek su jasno navedene u uputama koje ste dobili s automobilom ili alarmom (stoga, prilikom kupnje ovog ili onog, važno je obratiti pažnju na to).

Ako iz nekog nepoznatog razloga ne postoji takva knjižica, jedini je izlaz isprobati sve kombinacije, koristeći sve papučice zauzvrat, a zatim tri moguća para od njih. Najčešća kombinacija je istodobni pritisak na servisni gumb i papučicu kvačila.

Savjet: da biste automobil postavili u servisni mod, potrebno je držati gumb i papučice oko 10 sekundi - to je onoliko koliko elektronika automobila treba da prepozna naredbu.

Ako alarmni sustav stroja nakon tog vremena emitira nekoliko kratkih spojeva s određenom periodičnošću, a svjetla za dimenzije se pale i ugađaju sinkrono, to znači da je gašenje bilo uspješno. Istodobno, svjetlosna dioda ugrađena u automobilu trebala bi ugasiti.

Ako je nakon isključivanja alarma automobil trebao biti pokrenut drugi put (na primjer, ako se ugasio), nećete trebati ponavljati opisani postupak: alarmni program će vas obavijestiti da je elektronika još uvijek u režimu rada s dva ili tri kratka periodička razdoblja zvučni signali.

Savjet: nakon instaliranja alarma na automobilu, preporučuje se nekoliko puta pokušati samostalno isključiti i uključiti, čime radnja postaje automatska. To će ubuduće pomoći da se izbjegne panika u slučaju nužde.

Kodirano gašenje alarma

Kodirana metoda onemogućivanja alarma znači pritiskom uslužnog gumba određeni broj puta (taj se broj naziva "pin kôd").Slijed radnji je sljedeći:

 1. Uključuje se paljenje automobila.
 2. Tipka usluge pritisne se koliko puta odgovara prvoj znamenki PIN koda (na primjer, ako je PIN kôd 25, a zatim dvaput pritisnite gumb).
 3. Paljenje se ponovo uključuje.
 4. Tipka usluge pritisne se koliko puta odgovara drugoj znamenki PIN koda (u ovom slučaju 5).

Očito je da je ova metoda odvajanja individualnija nego što je prethodno opisano, jer se pin kôd može postaviti ručno. Dakle, maksimalna vrijednost za to je 9999.

Koristeći kodiranu metodu za isključivanje alarma, napadači često kradu automobile, jer je u većini slučajeva tvornički PIN kod postavljen u relativno maloj vrijednosti. Zato je poželjno postaviti složen parametar za pin kod koji sadrži slučajni skup brojeva (koji nema nikakve veze s bilo kojim datumima itd.).

Značajke onemogućavanja nekih alarma

Gore je više puta rečeno da je postupak uklanjanja automobila iz alarmnog sustava određene tvrtke strogo individualan, a ne postoji univerzalna metoda prikladna za svaki sustav. Stoga ima smisla odvojeno rastaviti signalizaciju određenih modela.

Značajke onemogućavanja nekih alarma

Za modele Starline A1, A2, A4, A8, A9 algoritam isključivanja je sljedeći:

 • Auto se otvara ključem;
 • Paljenje se uključuje.

Tijekom sljedećih 20 sekundi trebate imati vremena da pritisnete servisni gumb 3 puta (4 puta - za A8 i A9). Nakon što sustav odbroji određeno vrijeme od trenutka pokretanja motora, emitirat će odgovarajući zvučni signal. Tada se automobil može zaglaviti i pokrenuti neograničen broj puta.

Na potpuno isti način alarm se isključuje za alarme marke Tomahawk, Pantera. Pantera modeli razlikuju se po tome što prije pritiska na gumb, automobil morate dvaput pokrenuti (nakon prvog pokretanja mora se ugasiti).

Starline A6 model karakterizira to što koristi pin kôd kao alat za isključivanje, pa u 20 sekundi morate pritisnuti gumb ne tri puta, već strogo definirani broj puta. Postupak uklanjanja automobila iz ove vrste alarma opisan je gore.

Alarmi iz Alligatora povoljno se uspoređuju s drugima po tome što trostruki unos pogrešnog PIN koda automatski blokira sve sustave vozila na određeno vrijeme (obično pola sata), što na taj način dodatno štiti automobil od krađe od strane uljeza, eliminirajući mogućnost izbora. Načelo deaktiviranja sigurnosnog sustava nema nikakve karakteristične karakteristike, ali istodobno se tipka pritisne 10 sekundi.

Scher-Khan nudi vrlo osebujan način isključivanja alarma, čija je suština u ograničenom vremenu prebacivanja ključa za paljenje automobila u položaj "On" iz "Lock". Dakle, model Magicar 6 jedan je od najsigurnijih, jer da biste ga onemogućili morate:

 1. Nakon otvaranja automobila s ključem, triput u 4 sekunde prebacite ključ iz zaključanog položaja u položaj "Uključeno". Zatim stroj mora biti uključen u struju.
 2. Paljenje se ponovo uključuje, a broj promjena položaja ključa prva je brojka datog PIN koda. Stroj se opet zaglavio.
 3. Opisani postupak treba ponoviti prije nego što se svi brojevi na ovaj način unesu u sustav. Zvučni signal će se tada isključiti, a bočna svjetla će bljeskati dvaput.

U slučaju alarma Scher-Khan Magicar 6A, morate pričekati i dozvolu za unos sljedeće znamenke. Ako se ključ ne okrene nakon pokretanja motora, pričekajte malo.

Dakle, potpuna deaktivacija cijelog alarmnog sustava može se provesti bez upravljačke ploče. Da biste to učinili, morate se sjetiti ili kombinacije papučica i gumba usluge istovremeno pritisnutog ili PIN koda koji se preporučuje ručno postaviti.Ako privjesak za ključeve ne radi, glavna stvar je ne paničariti, već mirno ući u automobil i samouvjereno provesti postupak isključivanja sustava.

Video: kako isključiti alarm ako nema veze s daljinskim upravljačem

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci