Što učiniti ako se supruga promijenila: savjet psihologa

Za svakog muškarca, bez obzira na dob, nevjera će biti pravi šok. Kad muž uhvati ženu u izdaji, ne zna što bi. Stalno promišljanje i pojašnjenje uzroka onoga što se događa doslovno vas izluđuje. Čovjek se jednostavno izgubi, zagonetan je pitanjem: "Oprostiti ili pustiti?". Razmislimo zajedno, rano očajimo.

Što učiniti ako supruga vara

Zašto je supruga varala

U bilo kojoj ozbiljnoj stvari, vrijedno je krenuti od pravih uzroka onoga što se događa, pokušajmo ih otkriti kako bismo djelomično ublažili situaciju ili sami pronašli odgovor zašto je to učinila.

 1. Žene su čulna bića, traže ljubav u svemu. Možda je vaš supružnik upoznao muškarca koji je izazvao kratkotrajnu simpatiju. U ovom slučaju, ona shvaća da sve nije ozbiljno, ali gospođa ga i dalje privlači.
 2. Ako ste sumnjali da je supruga nevjera, možda je željela osvetu. Predstavnici slabe polovice ne mogu se uvijek suočiti s gnjevom i ogorčenošću koji su duboko u duši.
 3. Možda je jedan od najčešćih razloga nedostatak pozornosti muža. Ako se muž prestane diviti svojoj ženi, zaboravi na elementarne komplimente i podršku u teškim vremenima, sve će to potražiti sa strane.
 4. U slučajevima kada su dama i ljubavnik povezani isključivo prisnošću, izdaja bi se mogla dogoditi zbog seksualnih problema. Ako je svjetlost ugasila u vašem krevetu, žena nije bila zadovoljna. To su uobičajene fiziološke potrebe.
 5. Kada nevjeru vidi pretjerano impulzivna i emotivna žena, može se pretpostaviti da je preljuba bila spontana odluka. U takvim se situacijama djevojčino psiho-emocionalno okruženje brzo vraća u normalno stanje, plače, stidi se i moli za oprost.
 6. Ako se promijenila snažna i neovisna žena koja se nema s kim zabavljati osim svog ljubavnika, to je razumljivo. To se često odnosi na poslovne i zaposlene žene koje ne primaju brigu o svojim muževima i ne mogu se barem na trenutak opustiti.
 7. Ne gubite iz vida staru vezu. Mnoge dame pogrešno smatraju da se seks s bivšom ne smatra izdajom. Preciznije, duboko u sebi žale, ali ne na način na koji bi to sadašnji muževi željeli.
 8. Pažljivo analizirajte okolinu u kojoj vaš supružnik provodi puno vremena. Kad bi samo neozbiljne osobe kružile oko nje, one bi mogle "prenijeti" svoju suprugu svojoj ženi. Odnosno, ona je lagano zapetljana.

Što učiniti odmah nakon izdaje

 1. Ako ste srodnu dušu uhvatili na nevjeri, ne bacajte muku. Pokušajte se ponašati smireno i ravnodušno, odmjerite svaku riječ. Prvo trebate izvršiti pritisak na njezinu savjest, koja bi se trebala probuditi.
 2. Pronađite priliku za svoju privatnost. O izdaji ne trebate dijeliti s prijateljima, jer sve što će poslije reći bit će njihove misli, a ne vaše. Potrebno je razumjeti sebe.
 3. Morate joj odlučiti oprostiti ili ne. Ako je odgovor potvrdan, spremite se na poteškoće u vezi jer ćete se i nakon 5 godina toga sjetiti. Ako ne, prilagodite se životu prvostupnika.
 4. Ako vam ne smeta odlazak u bar ili sjedenje za TV uz bocu piva, slijedite mjeru. Nema potrebe davati ono što se dogodilo u alkoholu, imajte na umu.
 5. Sjetite se jedne istine - ako je osoba 1 puta pogriješila, još uvijek joj se može oprostiti. Ali kad se dva puta triput dogodi pogreška, bježite od supruge.
 6. Također, ne ispuštajte bijes na onoga s kime je supružnik uhvaćen. Ljubavnik možda ne zna da žena ima muža. Ovo je vrlo tanka linija koju trebate pojasniti prije nego što mahnete šakama.

Kad možete spasiti vezu

Iskusni stručnjaci koji na području psihologije rade više od jedne godine daju svoje preporuke na ovu temu.

 1. Ako zaista volite svoju ženu, nemojte je prepoloviti. Analizirajte sebe, svoj lik i nakon nekog vremena donesite odluku. Nema potrebe da vičete naglas da je mrzite. Proći će bijes, prošlosti će se razbuktati, crna se prije ili kasnije sakriti iza bijele boje.
 2. Jednom kada nađete vremena za samoću i razmislite, pokušajte mirno razgovarati sa svojom ženom. Otkrijte zašto je to učinila. Izvucite svoje zaključke, a zatim donesite odluku bez žurbe.
 3. Obratite posebnu pažnju na ženu ako se pokaje, plače i iskreno žali. Otkrijte točan uzrok nevjere, a zatim odvojite vrijeme za razmišljanje. Kad se osvijestite i potpuno prihvatite situaciju, možete početi obnavljati odnose.

Kako obnoviti odnose

Kako obnoviti odnose nakon izdaje njegove supruge

 1. Nakon takvog incidenta muškarci su se teško oporavili od emocionalnog udarca. Često dolazi do depresije. Ovo je stanje prilično opasno, nemojte ga podcjenjivati. Nestabilna psihoemocionalna pozadina može ozbiljno naštetiti zdravlju.
 2. Još uvijek možete izaći iz ovog stanja nakon izdaje, morate se ispravno prilagoditi i pripremiti za nju. Imajte na umu da će trebati neko vrijeme da se vrati prethodno stanje. Nije važno odlučite li napustiti ili oprostiti supružniku.
 3. Da biste malo ublažili stanje, možete razgovarati s psihologom. Specijalist će dati korisne savjete. Na terapijskoj sjednici potrebno je razgovarati o svim gorućim pitanjima i razumjeti kako vratiti stari odnos.
 4. Analizirajte situaciju i podsvjesno se uvjerite da izdaja voljene žene može biti nesreća. To se više nikada neće ponoviti. Bacite sve negativne i opsesivne misli o situaciji.
 5. Ako imate dovoljno slobodnog vremena, napravite dodatni posao. Radite više, posjetite teretanu, odvojite vrijeme za svoj omiljeni hobi. Stručnjaci kažu da će takva zabava izliječiti glavobolju.
 6. Također možete nastaviti međusobno komunicirati i gurnuti situaciju u pozadinu. Ponašajte se kao da živite sa susjedom, nema potrebe da se otvarate. Inače možete povrijediti jedni druge. Zatvorite svoj unutarnji prostor, razmišljajte sami.
 7. Razvijajte se s prijateljima, organizirajte odmor bez supružnika. Takva će odluka biti točna na bilo kojoj strani. Možete provjeriti kako se nosite s ljubomorom i pokazati koliko vjerujete svojoj pratnji. Taj osjećaj ubija odnos, zato se trebate boriti protiv njega.
 8. Vrijedi zapamtiti da je sve što je bilo prije gotovo. Ako želite vratiti supružnika, trebate početi ispočetka. Izgradite odnose malim samouvjerenim koracima. Prije nego što počnete iznova, pokušajte otkriti zašto se takvo uopće dogodilo.
 9. Molimo obratite više pažnje na svog pratitelja. Ako je žena pogriješila i stvarno vas voli, želi je ispraviti, vidjet ćete. Supruga će vam pokušati pomoći. Ne treba se prisjećati prošlosti, živjeti u sadašnjosti.
 10. Postupno počinjte sve više i više govoriti o raznim temama. Pokušajte se ne raspravljati. Shvatite da igra ne bi trebala biti u jednom cilju, niste vi krivi. Ako vidite da žena ne pokušava sve popraviti, odmah okončajte vezu.
 11. U ostalim slučajevima uzdržavajte supružnika. Sjetite se prvih dana vašeg susreta, bili ste sretni. Vratite staro vrijeme i sjetite se zajedničkih trenutaka. Morate shvatiti da ste ipak dobro zajedno.
 12. Ako ste dovoljno mudri ljudi, tada će trebati malo vremena da obnovite stari odnos. Ne ustručavajte se krenuti na putovanje. Dogovorite drugi medeni mjesec. Okružite se nježnošću i pažnjom. Zaljubite se u novu. Stvorite romantičnu atmosferu.

Kad nema šanse spasiti brak

 1. Spasiti stari odnos neće uspjeti ako supružnik povremeno ide lijevo, a također se praktički ne pokaje zbog onoga što se dogodilo. Taj brak ne smijete vući snagom.
 2. Ako ste se kao odgovor na njezinu izdaju promijenili i vi. U ovom slučaju barijera vjernosti između supružnika potpuno je slomljena, nema smisla nešto vratiti ako oboje ne teže tome.
 3. Obiteljsku vezu neće biti moguće obnoviti, ako nakon „oproštenja“ pokušate zaboraviti sve, ali svakom rečenicom zamjerate supruzi i ponižavate je. Nakon toga dolazi razumijevanje da je pitanje nevjere visjelo u zraku i ostalo neriješeno.
 4. Ne oslanjajte se na mišljenja rodbine koja vas potiče da oprostite supružniku samo zato što imate zajedničku djecu. Dijete će živjeti u stalnim okršajima i prigovorima, oblikovat će pogrešnu sliku obitelji.
 5. Ako je supružnik nakon razgovora priznao stvarne osjećaje strancu, nemojte je zadržavati. Nemojte ni pokušavati oprostiti, zamolite gospođu da ode. Treba shvatiti da nakon ovoga ne možete ga vratiti natrag.

Supruga se prevarila s šefom - što učiniti?

Supruga se prevarila s šefom

 1. Većina vjeruje da bi, ako je supruga spavala s šefom, na to potaknuo rast karijere i veliko materijalno povećanje plaće. Ne događa se uvijek to. Ako je suputnik jednom pogriješio, stvar može biti potpuno drugačija.
 2. Analizirajte svoj odnos sa supružnikom prije ovog događaja. Možda vas neprestano psuju i silno se otuđuju jedni od drugih. S vremenom je žena tolerirala sve to i moralno se postavila za loše ponašanje.
 3. Ako niste obraćali dužnu pažnju, osjećaje nježnosti prema supruzi, onda je razlog očit. Rijedak seks i hladan odnos supružnika dovodi do takvih djela. Stoga, nemojte misliti da se sve dogodilo zbog novca. Šef je jednostavno bio tamo u pravo vrijeme.
 4. U ovom slučaju, prije svega, morate sjesti i normalno razgovarati. Otkrijte razlog takvog čina. Pitajte svoju ženu zašto je postojala potreba za drugim muškarcem. Ako se dogodi izdaja, bez obzira na čiji dio, oboje su krivi. Sretni ljudi to nemaju.

Praktične preporuke

 1. Ako saznate za izdaju svog supružnika, ne žurite s činjenjem nepristojnih radnji. Pokušajte sve razjasniti što je više moguće. U suprotnom, možete požaliti zbog spontanih odluka.
 2. Odmaknite neko vrijeme i ohladite. Smiri se i stavi misli na police. Razgovarajte s polovicom na hladnoj glavi. Mirno razgovarajte o onome što se dogodilo.
 3. Ako se dogodilo da ljubavnik ima ozbiljne namjere, a supruga to suosjeća s tim, nemojte je zadržavati. Sve je izgubljeno, imajte dostojanstvo i ne ponizite se. Ne idi uzalud.
 4. Obratite pažnju na to koliko se iskreno supružnik pokaje. U ovom je slučaju vrijedno otkriti uzrok lošeg čina. Po potrebi posjetite obiteljskog psihologa.

Varanje supruge prilično je teška situacija. Žene se na to odlučuju nakon dugog razmatranja. Stoga mirno saznajte razlog za čin. U većini slučajeva razlog leži u vašem osobnom odnosu. Ako ste se dugo hladili jedno drugo, nemojte se iznenaditi. Pokušajte to popraviti ili otpustiti ženu.

Video: kako oprostiti izdajstvo

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci