Ananas nije uvijek koristan - kome je ovo voće kontraindicirano?

Ananas je 80% vode. Ostatak su šećer, organske kiseline, minerali, vitamini A, C, grupa B. Osim toga, bromelain je prisutan u plodu - jedinstveni enzim koji pomaže apsorpciju proteina. Ananas se koristi u kuhanju, i sirov i u konzervi. Dodaje se u kolače, salate, glavna jela. Od pulpe se pripremaju slatkiši, džemovi, konzerve.

ananas

Zahvaljujući kompleksu jedinstvenih tvari, ananas poboljšava probavu, čisti crijeva od toksina i toksina, smanjuje viskoznost krvi i ubrzava proces gubitka kilograma. Kalorični sadržaj voća je samo 48. Ali nisu sve kategorije stanovništva voće korisne. Za neke zdravstvene probleme treba uvažavati umjerenost u jedenju sočnog voća.

Patologija unutarnjih organa

Kod akutnih i kroničnih bolesti želuca, gušterače, jetre, ananasa ne treba konzumirati ili ih treba ograničiti koliko god je to moguće. Povećani sadržaj kiselina djeluje teško na sluznicu želuca i može uzrokovati pogoršanje patologija, žgaravicu, bol.

Osjetljivost cakline zuba

Organske kiseline štetno djeluju na zube i desni. Ako imate problema s usnom šupljinom, voće treba koristiti oprezno ili ispirati usta toplom vodom ili otopinom sode nakon jela.

trudnoća

U ranoj fazi gestacije ananas treba ograničiti na 1-2 kriške. Postoje prijedlozi da plod uzrokuje kontrakcije maternice, a to može dovesti do preranog rođenja. Nezrelo i pokvareno voće posebno je opasno. Osušeni i konzervirani nemaju takav učinak.

proljev

Prekomjerno jedenje ananasa može dovesti do probavnih smetnji: bolova u trbuhu, labave stolice i čak povraćanja. Poznavanje voća ili soka treba započeti minimalnim dozama. S dijagnosticiranom proljevom nepoznatog podrijetla ili zbog zaraznih i upalnih bolesti, ananas je najbolje isključiti iz prehrane.

Video: što će se dogoditi ako svaki dan bude 2 kriške ananasa

Preporučujemo čitanje


Ostavite komentar

za slanje

avatar
wpDiscuz

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

Još nema komentara! Radimo na tome da to popravimo!

štetočina

ljepota

popravci